264
Η Μπριζίτ Μακρόν στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και στο Μουσείο Μπενάκη | Instagram / Επιτροπή «Ελλάδα 2021» / CreativeProtagon

Τι έκανε η Μπριζίτ Μακρόν στην Αθήνα;

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2021, 10:22
Η Μπριζίτ Μακρόν στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και στο Μουσείο Μπενάκη
|Instagram / Επιτροπή «Ελλάδα 2021» / CreativeProtagon

Τι έκανε η Μπριζίτ Μακρόν στην Αθήνα;

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2021, 10:22

Σειρά επισκέψεων έκανε την Παρασκευή η Μπριζίτ Μακρόν, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αθήνα συνοδεύοντας τον σύζυγο της, πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συμμετείχε στην ευρωμεσογειακή Σύνοδο Κορυφής EUMED9.

Συνοδευόμενη από τη σύζυγο του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας επισκέφτηκε το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», παρουσία και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, Μπριζίτ Μακρόν και Μαριάννα Βαρδινογιάννη στους χώρους του νοσοκομείου Παίδων

Επειτα η Μπριζίτ Μακρόν μετέβη στo Μουσείο Μπενάκη όπου μαζί με την κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και την πρόεδρο της επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου ξεναγήθηκαν στους χώρους της εμβληματικής έκθεσης «1821 Πριν και Μετά».

Την ξενάγηση ανέλαβε ο επιστημονικός διευθυντής του μουσείου Γιώργης Μαγγίνης, παρουσία της Προέδρου της Διοικητικής Επιτροπής του μουσείου, Ειρήνης Γερουλάνου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μπριζίτ Μακρόν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα εκθέματα, ιδίως για τους ζωγραφικούς πίνακες, τις ελληνικές σημαίες και τις ελληνικές φορεσιές, και για διάφορα αντικείμενα της επαναστατικής και μετεπαναστατικής περιόδου. Στο τέλος της ξενάγησης, οι τρεις κυρίες έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Δεν ήταν ωστόσο μόνο αυτή η επίσκεψη της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας. Το βράδυ, μετά το δείπνο των ηγετών του EUMED, η Μπριζίτ και ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέφτηκαν ιδιωτικά την Ακρόπολη, συνοδευόμενοι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Πολιτισμου Λίνα Μενδώνη και τον Μανώλη Κορρέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...