262
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στον χώρο στης συνόδου | Intime

Μητσοτάκης: Στόχος μας η Ευρώπη να είναι η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 19:31
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στον χώρο στης συνόδου
|Intime

Μητσοτάκης: Στόχος μας η Ευρώπη να είναι η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 19:31

Η Διακήρυξη της Αθήνας  θέτει τις προτεραιότητες των χωρών της Μεσογείου και του Ευρωπαϊκού Νότου για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των εννέα χωρών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος των χωρών είναι η επίτευξη των σημαντικών στόχων που έχουν θέσει οι εννέα «να έχουμε μετατρέψει την Ευρώπη στην πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως τα μέσα του αιώνα».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε τα δύο νέα μέλη της ομάδας, την Κροατία και τη Σλοβενία.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Με μεγάλη μου χαρά καλωσορίζω στην Αθήνα τους ομολόγους μου, αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, στην επισήμως 1η Σύνοδο MED 9, αφου προστέθηκαν πλέον η Σλοβενία και η Κροατία.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στην ατζέντα θα έχουμε το ζήτημα της κλιματικής κρίσης τις συνέπειες της οποίας αντιμετωπίζει η Μεσόγειος σήμερα.

Θα έχουμε την ευκαιρία να υιοθετήσουμε τη Διακήρυξη της Αθήνας, η οποία θέτει τις προτεραιότητες των χωρών της Μεσογείου και του Ευρωπαϊκού Νότου, για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η οποία επηρεάζει ιδιαίτερα την κοινή μας θάλασσα, τη Μεσόγειο.

Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά γεωπολιτικά και άλλα ζητήματα, από το Αφγανισταν έως την πανδημία Covid. Και φυσικά θα είναι μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στην επίτευξη των σημαντικών στόχων που έχουμε θέσει, να έχουμε μετατρέψει την Ευρώπη στην πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως τα μέσα του αιώνα.

Επομένως, ελπίζω πως θα έχουμε πολύ παραγωγικές συναντήσεις και με χαροποιεί ότι καταφέραμε να διευρύνουμε το σχήμα MED 7, που πλέον περιλαμβάνει τους φίλους μας από τη Σλοβενία και την Κροατία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News