187
| INTIMEnews

ΕUMED9: Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Μητσοτάκη – Ντράγκι στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 15:14
|INTIMEnews

ΕUMED9: Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Μητσοτάκη – Ντράγκι στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 15:14

Kατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου των EUMED9 στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στην ατζέντα της συνάντησης, ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος όπως το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό και οι αλλαγές που επιδιώκονται στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το πρωθυπουργικό Γραφείο, Μητσοτάκης και Ντράγκι επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και συζήτησαν τις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο δίνοντας έμφαση στη συνεργασία στον οικονομικό τομέα.

Επί τάπητος τέθηκαν, όπως πραναφέρθηκε, οι προκλήσεις στη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων το Μεταναστευτικό, καθώς επίσης ζητήματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής.

Οι δύο πρωθυπουργοί  συζήτησαν τέλος, για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών.

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στη Μεσόγειο, με τη συμμετοχή και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ξεκίνησαν στις 15.30 και στις 19.40 είναι προγραμματισμένος οι δηλώσεις των συμμετεχόντων στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει το δείπνο των ηγετών και πάλι στο ΚΠΙΣΝ, στις 20.30.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...