664
| Alexandros Michailidis / SOOC

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2021, 10:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/12/2021, 12:40

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2021, 10:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/12/2021, 12:40

Λίγο μετά το άνοιγμα της κάλπης για την ανάδειξη προέδρου για το Κίνημα Αλλαγής άρχισαν να προσέρχονται οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο Ηράκλειο της Κρήτης | Alexandros Michailidis / SOOC

Από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία, κάλεσε «τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες να μας τιμήσουν σήμερα με τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες μας. Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία». Επισήμανε ότι αυτό είναι «ο μόνος τρόπος για να έχουμε μία ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη δημοκρατία μας, η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, συνέπειας, ρεαλισμού να ξαναπρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Παύλος Γερουλάνος ψήφισε στην Αθήνα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη και το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε δείχνει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει, και από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό που φτιάξαμε αυτόν τον καιρό. Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούνε σήμερα πηγαίνετε να ψηφίσετε η Αλλαγή είσαι εσύ».

«Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης έξω από το εκλογικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη όπου προσήλθε για να ψηφίσει. «Σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης, όλα τα μέλη, οι φίλοι και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Και ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο, ελπιδοφόρο. Και γι΄αυτό είμαι βέβαιος, αν κρίνω από την ευρεία σμμετοχή των πολιτών σήμερα στην ψηφοφορία. Τα μηνύματα που έχουμε απ’ όλη την Ελλάδα, είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που συμμετέχει, σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Εύχομαι ανάταση πραγματικά στη δημοκρατιή παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου, γιατί πραγματικά το έχει ανάγκη η χώρα», δήλωσε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ψήφισε στη Μεταμόρφωση | Intime/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Μεταμόρφωσης ψήφισε λίγο μετά τις 08:30 ο Ανδρέας Λοβέρδος. Δήλωσε, αμέσως μετά, πώς «ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη δημοκρατική παράταξη μπροστά. Είναι ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά να πάει η Ελλάδα μας ψηλά». Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε πως στόχος είναι «να ξεπεράσουμε τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017» και τόνισε ότι απαιτείται δύναμη, σεμνότητα και ενότητα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στον Ταύρο | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στο παλιό Δημαρχείο Ταύρου ψήφισε στις 11:00 ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά είπε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που πράγματι με τη σημαντική δουλειά τους, συνέβαλαν στις δημοκρατικές αξίες που αναδεικνύουν τη φωνή του πολίτη και μας δίνουν χαρά και αισιοδοξία για το αύριo». Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως «με την ψήφο μας, με τη συμμετοχή μας, μεγαλώνουμε την παράταξη. Κάνουμε ισχυρή, δυναμική παράταξη, δίνουμε ελπίδες στους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας, ελπίδα με πυξίδα τις αξίες μας, τις αρχές μας, θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας».

Ο Παύλος Χρηστίδης ψήφισε στην Αθήνα | Intime/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο δεύτερο κτήριο του Δημαρχείου της Αθήνας, στην οδό Λιοσίων, στο Μεταξουργείο, ψήφισε ο Παύλος Χρηστίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τη μικρή του κόρη.

«Είναι μια καινούργια ημέρα για το ΠΑΣΟΚ για το Κίνημα Αλλαγής. Είναι μία ημέρα στην οποία ο ήλιος λάμπει. Μια ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά γιατί χωρίς αυτή δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...