312
Η διαρροή αγγίζει και την εικονιζόμενη καγκελάριο της Γερμανίας | John Thys/Pool via REUTERS

Θύμα χάκερ η Μέρκελ και γερμανοί πολιτικοί

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2019, 11:51
Η διαρροή αγγίζει και την εικονιζόμενη καγκελάριο της Γερμανίας
|John Thys/Pool via REUTERS

Θύμα χάκερ η Μέρκελ και γερμανοί πολιτικοί

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2019, 11:51

Γερμανοί πολιτικοί – μεταξύ τους και η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Σταϊνμάγερ  και άλλα δημόσια πρόσωπα έπεσαν θύματα επίθεσης από χάκερ, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης στη χώρα.

Το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, που αποκάλυψε τη διαρροή, ανέφερε ότι δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμοί κινητής τηλεφωνίας και διευθύνσεις πολιτικών, ακόμη και δημοσιογράφων

Μία διεύθυνση email και ένας αριθμός φαξ σχετίζονται με την Ανγκελα Μέρκελ, υποστηρίζουν οι δράστες της διαρροής, τα κίνητρα των οποίων είναι άγνωστα. Περιλαμβάνονται ακόμη πολλές επιστολές από και προς την καγκελάριο, ανέφερε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa. Η FAZ σημειώνει ότι δεν είναι σαφές πόσο ευαίσθητες είναι οι πληροφορίες που διέρρευσαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, δημοσιεύθηκαν επίσης στοιχεία που αφορούν τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Επίσης, δημοσιεύθηκαν πολλά προσωπικά δεδομένα (διευθύνσεις email, φωτογραφίες ταυτοτήτων και ιστορικό συζητήσεων σε τσατ) καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων, αν και πολλά έγγραφα είναι μικρής σημασίας, όπως συμβόλαια και επιστολές για την ενοικίαση αυτοκινήτων. Μέρος του υλικού είχε δημιουργηθεί πριν από πολλά χρόνια.

Η διαρροή επηρεάζει όλα τα κόμματα εκτός από την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία, σημειώνει το Bloomberg. Ιδιαίτερα επηρεάζεται το κόμμα της Αριστεράς (Linke).

Οι συνδέσεις προς τα έγγραφα διαδόθηκαν πριν από τα Χριστούγεννα στο Twitter από λογαριασμό χρήστη με το ψευδώνυμο «G0d» ο οποίος έχει τώρα περισσότερους από 17.000 ακολούθους.  Ο χρήστης δηλώνει ότι ζει στο Αμβούργο και αυτοπεριγράφεται σαν άτομο που ασχολείται με θέματα ασφαλείας, σαν «καλλιτέχνης» και με τις λέξεις «σάτιρα και ειρωνεία».

Την υπόθεση ερευνά η ομοσπονδιακή υπηρεσία για την κυβερνοασφάλεια (BSI).

Επιπλέον, η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Καταρίνα Μπάρλεϊ καταδίκασε την «σοβαρή διαρροή» των προσωπικών δεδομένων πολιτικών, για την οποία σημείωσε ότι συνιστά επίθεση στην δημοκρατία της χώρας.

Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια σημαντικά περιστατικά διαρροής δεδομένων, όπως η παραβίαση των εσωτερικών δικτύων των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, της CDU και του SPD, αλλά και του Κοινοβουλίου το 2017. Είναι πιθανόν να βρίσκονται πίσω από τα περιστατικά χάκερ από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...