302
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με το τρόπαιο στη Λυόν | YouTube

Θριαμβευτής στο τουρνουά της Λιόν ο Τσιτσιπάς

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2021, 18:40
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με το τρόπαιο στη Λυόν
|YouTube

Θριαμβευτής στο τουρνουά της Λιόν ο Τσιτσιπάς

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2021, 18:40

Τον δεύτερο φετινό τίτλο του στο ATP Tour και έβδομο συνολικά στην καριέρα του, πανηγύρισε στη Λιόν, την Κυριακή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο έλληνας τενίστας επικράτησε στον τελικό του τουρνουά του Βρετανού Κάμερον Νόρι (Νο 49 στον κόσμο) με 6-3, 6-3 μέσα σε 69 λεπτά και κατέκτησε το τρόπαιο, εξασφαλίζοντας παράλληλα και 250 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Τσιτσιπάς έκανε break στο σερβίς του αντιπάλου του σε κρίσιμα σημεία και των δύο σετ. Στο δεύτερο, σετ, ο Βρετανός προηγήθηκε 3-2, αλλά ο Στέφανος πήρε τέσσερα συνεχόμενα γκέιμ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει έναν πόντο στη Λυόν

Ο έλληνας πρωταθλητής πανηγύρισε την 33η νίκη του για φέτος, παραμένοντας στην κορυφή της λίστας του φετινού Tour της ATP. Το ρεκόρ του είναι 33-8 και συνοδεύεται από δύο τίτλους. Παράλληλα, έχει παίξει τουλάχιστον στα προημιτελικά στα εννέα από τα 10 φετινά τουρνουά του.

Η προηγούμενη φορά που κέρδισε τουρνουά της σειράς των ATP 1000, ήταν στην επίσης χωμάτινη επιφάνεια του Μόντε Κάρλο.

Ο επόμενος σταθμός για τον Τσιτσιπά είναι το Παρίσι και το Γκραν Σλαμ του Ρολάν Γκαρός.

Πού αφιέρωσε τη νίκη του

«Αφιερώνω τον έβδομο τίτλο στη Ρέικο, ένα μικρό κοριτσάκι από την Ιαπωνία με το οποίο ανταλλάσσουμε γράμματα με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο 22χρονος τενίστας.

«Η Ρέικο έχασε τη μητέρα της, που ήταν προπονήτρια τένις, σε ηλικία οκτώ ετών, δηλαδή πριν από τρία χρόνια. Αυτή τη στιγμή πάσχει από κατάθλιψη και βρίσκεται σε νοσοκομείο με τον πατέρα της, που τη στηρίζει και την βοηθάει σε καθημερινή βάση, Της έχω στείλει πολλά μηνύματα, της έχω μιλήσει και αυτή η νίκη αφιερώνεται σε αυτήν. Ελπίζω να μπορέσω να τη συναντήσω στο Τόκιο και να περάσω λίγο χρόνο μαζί της. Υποφέρει πολύ και θα προσπαθήσω με τον δικό μου τρόπο να κάνω τα πράγματα καλύτερα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...