277
Οι ΥΠΕΞ ΕΛλάδας και Τουρκίας είχαν μια σύντομη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου της Συμμαχίας | Twitter / @NikosDendias

Τετ α τετ Δένδια – Τσαβούσογλου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2023, 19:53
Οι ΥΠΕΞ ΕΛλάδας και Τουρκίας είχαν μια σύντομη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου της Συμμαχίας
|Twitter / @NikosDendias

Τετ α τετ Δένδια – Τσαβούσογλου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2023, 19:53

Την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, είναι κατ’αρχάς μια επέτειος, η 74η επέτειος της ίδρυσης του ΝΑΤΟ. Αλλά επίσης, αυτή η πολύ σημαντική επέτειος συνδυάζεται με την είσοδο στη συμμαχία μίας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής χώρας, της Φινλανδίας», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Προσέθεσε, δε, ότι η είσοδος της Φινλανδίας στη Συμμαχία έχει μια άλλη σημειολογία. «Ενισχύει την αντίληψη ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο η πιο επιτυχημένη αμυντική συμμαχία στην ιστορία αυτού του πλανήτη. Είναι επίσης μια συμμαχία αξιών, η οποία θα εμβαθύνει και θα προβάλλει αυτές τις αξίες τις οποίες υπερασπίζεται. Το Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα, τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», δήλωσε ο υπουργός.

Στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, ο κ. Δένδιας είχε σύντομες συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αλβανίας, του Καναδά, της Κροατίας, της Ισπανίας, της Νορβηγίας, του Λουξεμβούργου, της Λιθουανίας και της Ρουμανίας.

Τετ α τετ είχε και με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στις φωτογραφίες που ανάρτησε ο έλληνας ΥΠΕΞ στο Twitter οι δύο άνδρες διακρίνονται να συμμετέχουν από κοινού σε «πηγαδάκι» αξιωματούχων και να ανταλλάσσουν έναν φιλικό χαιρετισμό, σε μία ακόμη ένδειξη της αλλαγής κλίματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε χωριστή ανάρτησή του ο Νίκος Δένδιας έκανε γνωστό, τέλος, ότι συναντήθηκε και με τη γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά. «Είχα σύντομη συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογο @MinColonna στο περιθώριο της σημερινής Συνόδου ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες», ανέφερε.

Συζήτησαν για την στην εισδοχή της Φινλανδίας στη Συμμαχία, το Ουκρανικό, καθώς και για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...