189
| ΙΝΤΙΜΕnews

Τέλος το δωρεάν self test από τα φαρμακεία

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2021, 09:47
|ΙΝΤΙΜΕnews

Τέλος το δωρεάν self test από τα φαρμακεία

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2021, 09:47

Σταματά από τις 19 Ιουνίου η δωρέαν διάθεση του self test από τα φαρμακεία, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του, το πρωί της Τρίτης, το μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θανάσης Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαθανάσης στο Open, η σχετική απόφαση έχει ληφθεί σε συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Η 19η Ιουνίου έχει μια λογική πάντως, καθώς είναι η τελευταία Παρασκευή πριν από το κλείσιμο και των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων, για τους μαθητές των οποίων υπάρχει υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Παράλληλα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα μπορούν αυτές τις ημέρες να προμηθευτούν τρία τεστ, για τις ισάριθμες επόμενες εβδομάδες που απομένουν ως το τέλος του μήνα.

«Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές (…) Σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία.

»Είναι μία απόφαση εις γνώσιν της πολιτείας. Η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες… η συμφωνία εκπνέει αυτές τις μέρες», δήλωσε το μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...