426
O Nίκος Βούτσης σε παλαιότερη φωτογραφία έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου | ΙΝΤΙΜΕnews

Τελικά ο φράχτης στον Εβρο «μπορεί και πρέπει να γίνει», συμφωνεί (και) ο Βούτσης

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 13:08
O Nίκος Βούτσης σε παλαιότερη φωτογραφία έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Τελικά ο φράχτης στον Εβρο «μπορεί και πρέπει να γίνει», συμφωνεί (και) ο Βούτσης

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 13:08

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης (εδώ) με αφορμή τις… «πληροφορίες» περί «τουρκικής εισβολής στον Εβρο» (εδώ), ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, εμφανίστηκε στο Mega και μίλησε για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και το θέμα του φράχτη – την κατασκευή του οποίου έχει καταγγείλει ως «ακροδεξιά πρακτική» η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ (και συγκεκριμένα προβεβλημένα στελέχη της Κουμουνδούρου).

 «Ηδη υπάρχει ένας φράχτης 10 χιλιομέτρων. Τώρα θα προχωρήσει η δημιουργία ενός φράχτη μήκους 26 χιλιομέτρων. Ο φράχτης στον Εβρο μπορεί και πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα στο να υπάρχει φράχτης», δήλωσε ο κ. Βούτσης ενώνοντας και αυτός τη φωνή του με όσους ανακάλυψαν εσχάτως την αναγκαιότητα της επέκτασής του κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

«Οσο περισσότεροι φράχτες υψώνονται τόσο περισσότεροι νεκροί θα ξεβράζονται στα νησιά», έλεγε στη σχετική ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ το όχι και τόσο μακρινό 2015

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μίλησε πάντως και για σοβαρό ζήτημα όταν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,  «στη βάση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από τον Ερντογάν, υπάρχει η οπτική ότι γίνονται εισβολές και επιθέσεις λαθραίων».

Γι’ αυτό, πρόσθεσε, «ταυτόχρονα με την αυτονόητη φύλαξη των συνόρων και της εδαφικής μας κυριαρχίας, θα έπρεπε να υπάρχουν ανοιχτές οι δίοδοι που επιβάλλουν η Γενεύη και οι διεθνείς συνθήκες, για να μπορούν κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους, να υποβάλλουν τα χαρτιά τους για τη διαδικασία ασύλου. Εκεί είναι η σύγκρουση», εξήγησε, «κατά πόσο θα είμαστε η ασπίδα της Ευρώπης αντί να κάνουμε τις διεθνείς ενέργειες που πρέπει για να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνο και μια σειρά αλλαγές που θα μας βγάλει από τα διλήμματα».

Οσο για την πρόσφατη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στον Έβρο, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ συγκρατημένοι και συγκροτημένοι και δεν ανέφεραν ποτέ τίποτα περί κατάληψης ελληνικού εδάφους.

«Περιμέναμε και τοποθετηθήκαμε το Σάββατο, αφού είχε σπεύσει πρώτα σε εκπομπή ο κ. Δένδιας», είπε για να συμπληρώσει ότι οι δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών και Αμύνας (εδώ) που -όπως επέμεινε- άφησαν ανοικτό το θέμα της κινητικότητας των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή, σε συνδυασμό με το ότι «ούτε στην απόρρητη κοινοβουλευτική συνεδρίαση μας έδωσαν τα δύο διαβήματα προς την τουρκική πλευρά», γεννούν «αμφισβητήσεις και αμφιβολίες σε ποιο έδαφος έγινε αυτή κινητικότητα των τουρκικών δυνάμεων».

«Πάνω σε αυτό υπήρχε αυστηρή θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε στην συγκεκριμένη αναφορά του ο Νίκος Βούτσης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...