317
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (στο μέσο) και ο υπουργός Εθνικής Αμυινας Νίκος Παναγιωτόπουλος (αριστερά στη φωτογραφία) μαζί με τον Πρωθυπουργό στα κυβερνητικά έδρανα | φωτ. αρχείου/ΙΝΤΙΜΕnews

Δένδιας – Παναγιωτόπουλος για Εβρο: Εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για ασκήσεις ευτελούς αντιπολίτευσης

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 18:14
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (στο μέσο) και ο υπουργός Εθνικής Αμυινας Νίκος Παναγιωτόπουλος (αριστερά στη φωτογραφία) μαζί με τον Πρωθυπουργό στα κυβερνητικά έδρανα
|φωτ. αρχείου/ΙΝΤΙΜΕnews

Δένδιας – Παναγιωτόπουλος για Εβρο: Εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για ασκήσεις ευτελούς αντιπολίτευσης

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 18:14

Ευαίσθητα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για ασκήσεις ευτελούς αντιπολίτευσης και μάλιστα με όρους σπέκουλας, ξεκαθάρισαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις τελευταίες εξελίξεις στον Εβρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανέπτυξε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής το χρονικό όσων συνέβησαν στον Εβρο και εξήγησε στους βουλευτές των άλλων κομμάτων για ποιον λόγο η Αθήνα επέδωσε δυο διαβήματα στην Αγκυρα (περισσότερα εδώ).

«Αναφορές σε δήθεν κατάληψη -υπογραμμίζω τη λέξη- εθνικού εδάφους που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αναπαρήχθησαν και σε έντυπα του ξένου Τύπου είναι ψευδείς ειδήσεις οι οποίες δεν πρέπει να αναπαράγονται», επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, αφήνοντας εκ νέου αιχμές για την αντιπολίτευση ότι έσπευσε να χρησιμοποιήσει – εκμεταλλευτεί fake news (περί κατάληψης ελληνικού εδάφους από τους Τούρκους) για μικροπολιτικούς λόγους.

«Τα εθνικά ζητήματα δεν θα πρέπει να τυγχάνουν εκμετάλλευσης και ιδίως κομματικής ή ακόμη χειρότερα μικροκομματικής εκμετάλλευσης», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σαφώς οριοθετημένα και απαράλλακτα. Δεν αλλάζουν, δεν μετακινούνται όπως αλλάζει και μετακινείται διαχρονικά στη διάρκεια δεκαετιών η κοίτη του Εβρου ποταμού», κατέστησε σαφές και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, για να υπογραμμίσει ότι εθνικά θέματα και ζητήματα όπως αυτό στον Εβρο  δεν προσφέρονται για μικροπολιτικές κόντρες και σπέκουλα.

Για μία ακόμη φορά τέλος, επανέλαβε πως δεν υπήρξε ποτέ κατάληψη ελληνικού εδάφους και ότι ο φράχτης στον Εβρο θα γίνει. Πρόκειται -είπε- για εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης και θα κατασκευαστεί.

«Αυτού του είδους τα ευαίσθητα εθνικά θέματα εκτιμώ ότι δεν προσφέρονται για ασκήσεις ευτελούς αντιπολίτευσης, μάλιστα με όρους σπέκουλας. Ουδέποτε κατελήφθη λοιπόν ελληνικό έδαφος από τουρκικές δυνάμεις», ανέφερε συγκεκριμένα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής -από την οποία δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης μεταξύ των βουλευτών-μελών της-  ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο οποίος επαναβεβαίωσε ότι αν απειληθεί η Ελλάδα, οι ένοπλες δυνάμεις θα κάνουν το χρέος τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...