480
Τα βραβεία Grammy περιμένουν τους φετινούς τυχερούς. Ολοι οι υπόλοιποι θα τα δούμε από την Cosmote TV | Shutterstock/Kathy Hutchins

Τα κορυφαία μουσικά βραβεία Grammy αποκλειστικά στην Cosmote TV

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 16:34
Τα βραβεία Grammy περιμένουν τους φετινούς τυχερούς. Ολοι οι υπόλοιποι θα τα δούμε από την Cosmote TV
|Shutterstock/Kathy Hutchins

Τα κορυφαία μουσικά βραβεία Grammy αποκλειστικά στην Cosmote TV

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 16:34

Τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας, τα βαριά χαρτιά της ποπ και της ροκ μουσικής, δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους στα φετινά βραβεία Grammy. Η 65η απονομή θα περιλαμβάνει εμφανίσεις, μίνι συναυλίες και βραβεύσεις των Αντέλ, Μπιγιονσέ, Χάρι Στάιλς, Τέιλορ Σουίφτ και πολλών άλλων μεγάλων ονομάτων της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από την Cosmote TV τα ξημερώματα της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης τις 3 το πρωί. Ο οικοδεσπότης της βραδιάς, βρετανός  κωμικός παρουσιαστής Τρέβορ Νόα, θα υποδεχθεί όλα αυτά τα ηχηρά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας στην Crypto.com Arena του Λος Άντζελες.

Στις επιμέρους κατηγορίες των φετινών Grammy ξεχωρίζουν η Μπιγιονσέ (με 9 υποψηφιότητες), Κέντρικ Λαμάρ (με 8 υποψηφιότητες), Αντέλ (με 7 υποψηφιότητες) και Μπράντι Καρλάιλ (επίσης με 7 υποψηφιότητες). Μαζί τους στην κούρσα για το «χρυσό γραμμόφωνο», κατεβαίνουν κι άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως ο Χάρι Στάιλς, η Τέιλορ Σουίφτ, ο Στιβ Λέισι, οι Coldplay, και η ράπερ Λίζο.

Ίσως η πιο αξιοπρόσεχτη υποψηφιότητα είναι εκείνη του 28χρονου Πορτορικανού μουσικού Bad Bunny, που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένα άλμπουμ λάτιν μουσικής μπαίνει στις υποψηφιότητες για την κατηγορία «άλμπουμ της χρονιάς». Επίσης έχουμε και δύο… φυλακισμένους στις υποψηφιότητες που πανηγύρισαν μάλλον στο κελί τους. Οι ράπερς Gunna και Young Thug, που είναι προφυλακισμένοι με κατηγορίες οργανωμένου εγκλήματος στην Ατλάντα, προτάθηκαν στις κατηγορίες «Καλύτερο Ραπ Τραγούδι» και «Κορυφαία Ραπ Ερμηνεία».

Αν και στις δύο βασικές κατηγορίες («Αλμπουμ» και «Τραγούδι» της χρονιάς) συναντάμε δυνατά ονόματα, φαίνεται ότι η μάχη τελικά θα γίνει ανάμεσα στη Μπιγιονσέ και την Αντέλ. Η βρετανίδα Αντέλ προηγείται στις βραβεύσεις της αμερικανίδας σταρ, καθώς παρά τις πολλές υποψηφιότητες, η Μπιγιονσέ έχει μόνο μία νίκη στα Grammy. Η Αντέλ έχει προταθεί τόσο για  καλύτερο άλμπουμ (για τον δίσκο της «30») όσο και για την καλύτερη ηχογράφηση, για το τραγούδι «Easy on Me».

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα απολαύσουμε εντυπωσιακές ζωντανές ερμηνείες από κορυφαίους εκπροσώπους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Μέρι Τζ. Μπλάιτζ, Σαμ Σμιθ, Λουκ Κομπς και Bad Bunny. Τον περασμένο μήνα, η Ακαδημία Ηχογραφήσεων ανακοίνωσε νέες κατηγορίες βραβείων που θα απονεμηθούν πρώτη φορά στην τελετή του 2023, καθώς και νέους κανόνες.

Οι νέες κατηγορίες είναι: «Τραγουδοποιός της Χρονιάς», «Καλύτερη Μουσική για βιντεοπαιχνίδια και άλλα διαδραστικά μέσα», «Καλύτερο Άλμπουμ Ποίησης», «Καλύτερη Εναλλακτική Ερμηνεία» και «Καλύτερη Ερμηνεία Μουσικής Americana». Το είδος Americana είναι η μετεξέλιξη της παραδοσιακής φολκ μουσικής με στοιχεία από την μουσική κάντρι και είναι ένα από τα πιο ραγδαία εξελισσόμενα μουσικά ιδιώματα παγκοσμίως.

Οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη λαμπερή βραδιά ζωντανά τα ξημερώματα Δευτέρας 6/2, στις 03.00 από το κανάλι Cosmote Cinema 2HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Κλαούντια Μάτολα και Γιώργο Μουχταρίδη και σε επανάληψη το πρωί της Δευτέρας στις 10.00 από το Cosmote Cinema 2HD.

Η τελετή θα προβληθεί και με υπότιτλους την ίδια μέρα στις 22.00 από το Cosmote Cinema 2HD. Αμέσως μετά θα είναι διαθέσιμη on demand στην υπηρεσία Cosmote TV Plus.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...