506
Ο «Πρίγκιπα του Σκότους» Οζι Οσμπορν δεν είναι σε θέση να ξανακάνει συναυλία | Shutterstock/s_bukley

Ο Οζι αποσύρεται οριστικά από τις συναυλίες

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 16:16
Ο «Πρίγκιπα του Σκότους» Οζι Οσμπορν δεν είναι σε θέση να ξανακάνει συναυλία
|Shutterstock/s_bukley

Ο Οζι αποσύρεται οριστικά από τις συναυλίες

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 16:16

Εχουν περάσει σχεδόν 55 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του Οζι Οσμπορν με το θρυλικό συγκρότημα των Black Sabbath στο προσκήνιο. Η μουσική τους ερέθισε πολλά ροκ αυτιά όταν οι παραμορφωμένοι ήχοι της ηλεκτρικής κιθάρας, σε συνδυασμό με την άγρια, γεμάτη κραυγές φωνή του Οζι, εισήγαγαν, ουσιαστικά, τον χαρακτηρισμό «βαρύ μέταλλο» στην ορολογία της ροκ μουσικής.

Η πορεία του βρετανού τραγουδιστή των Sabbath είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στις ακόλουθες δεκαετίες, όταν κυκλοφορούσε τα σόλο άλμπουμ του, αλλά η εκτίμηση των οπαδών της χέβι μέταλ μουσικής ποτέ δεν μειώθηκε. Ούτε όταν, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, έφερε την οικογένειά του μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, βγάζοντας τις ιδιοτροπίες του στη φόρα μέσω του τηλεοπτικού ριάλιτι «The Osbournes».

Τα χρόνια πέρασαν, αφήνοντας τα βάρη τους στην υγεία του 74χρονου μουσικού. Το 2003 διαγνώστηκε με Πάρκινσον, γεγονός που παραδέχθηκε δημοσίως μόλις το 2020. Πρόπερσι υποβλήθηκε σε κρίσιμη εγχείρηση ώστε να αφαιρεθούν και να επανευθυγραμμιστούν οι ακίδες στον λαιμό και στη μέση του. Η εγχείρηση υπήρξε επιτυχημένη, αλλά του άφησε αρκετά κινητικά προβλήματα.

Ετσι, την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε με ένα tweet την οριστική του απόσυρση από τα ζωντανά σόου, ακυρώνοντας παράλληλα όλες τις προγραμματισμένες συναυλίες της εφετινής τουρνέ του. «Ηταν ίσως η δυσκολότερη απόφαση που χρειάστηκε ποτέ να μοιραστώ με τους φανς μου», έγραψε ο Οζι. «Οπως γνωρίζετε, πριν από τέσσερα χρόνια είχα ένα σοβαρό ατύχημα, όπου κατέστρεψα τη σπονδυλική μου στήλη», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην πτώση του στο σπίτι του στο Λος Αντζελες, που οδήγησε στην εγχείρηση.


Ο Οζι Οσμπορν με τη σύζυγό του, Σάρον, και την κόρη του, Κέλι, πρωταγωνιστές του τηλεοπτικού ριάλιτι «The Osbournes» (Shutterstock/Photo Works)

«Η φωνή μου είναι σε εξαιρετική κατάσταση», διευκρίνισε ο Οζι «αλλά μετά από τρεις εγχειρήσεις, θεραπείες με βλαστοκύτταρα, ατελείωτες φυσιοθεραπείες και –πιο πρόσφατα– μια πρωτοποριακή θεραπεία με Cybernics, το σώμα μου παραμένει αδύνατο». Τα Cybernics είναι μια μέθοδος που εισάγει στο σώμα υβριδικά υποβοηθητικά μέλη, μετατρέποντας τον ασθενή σε μιας μορφής σάιμποργκ (μια εκδοχή του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ στον «Εξολοθρευτή»).

Ο τραγουδιστής, που στα νιάτα του αποκεφάλιζε νυχτερίδες στη σκηνή, ανέφερε ότι οι απαιτήσεις μιας τουρνέ σαν την επερχόμενη ευρωπαϊκή –την οποία αναγκάστηκε να ακυρώσει– περιλαμβάνουν πολλαπλές μετακινήσεις, που είναι καταδικαστικές για το ταλαιπωρημένο σώμα του. «Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι οι συναυλιακές μου ημέρες θα τελείωναν με αυτόν τον τρόπο», συμπλήρωσε ζητώντας συγγνώμη από τους χιλιάδες οπαδούς του.

Η τουρνέ, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «No More Tours 2», είχε αναβληθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, κυρίως εξαιτίας της πανδημίας και τις απανωτές καραντίνες. Είχε επανασχεδιαστεί για το 2023 και περιλάμβανε συναυλίες στο Λονδίνο, το Νότιγχαμ, το Μάντσεστερ, το Νιούκασλ, το Μπέρμιγχαμ, τη Γλασκόβη και το Δουβλίνο, μεταξύ άλλων. Οι συναυλίες ήταν προγραμματισμένες για τον προσεχή Μάιο και Ιούνιο.

Το 13ο σόλο άλμπουμ του «Πρίγκιπα του Σκότους», όπως τον αποκαλούν οι οπαδοί του και ο μουσικός Τύπος, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2022 και έλαβε αρκετές διθυραμβικές κριτικές. Το βρετανικό μουσικό περιοδικό NME το χαρακτήρισε ως «ένα απαστράπτον κομμάτι μαγείας σκληρού ροκ», αξιολογώντας το με τέσσερα αστέρια. Τον Νοέμβριο, το άλμπουμ κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες στα περσινά βραβεία Γκράμι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...