388
Ο αντιπρόεδρος των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ έκανε το εμβόλιο του κορονοϊού της Sinopharm στις 3 Νοεμβρίου | twitter.com /HHShkMohd

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενέκριναν το κινεζικό εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2020, 20:39
Ο αντιπρόεδρος των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ έκανε το εμβόλιο του κορονοϊού της Sinopharm στις 3 Νοεμβρίου
|twitter.com /HHShkMohd

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενέκριναν το κινεζικό εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2020, 20:39

Eνα από τα τέσσερα υποψήφια εμβόλια που παρασκευάζει η Κίνα για τον κορονοϊό (εδώ) έλαβε έγκριση κυκλοφορίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΑΕ, το εμβόλιο της εταιρείας Sinopharm έχει 86% αποτελεσματικότητα.

Σύμφωνα με την Washington Post, η ανακοίνωση έγινε δεκτή με χαρά από την Κίνα, η οποία έχει ήδη εγκρίνει την ευρεία χρήση του εμβολίου για χρήση εκτάκτου ανάγκης.

Το ποσοστό αποτελεσματικότητας του υποψηφίου εμβολίου της Sinopharm είναι χαμηλότερο από το 94,5% της Moderna και το 95% των Pfizer-BioNTech, αλλά μεγαλύτερο από το 70% της AstraZeneca.

Ωστόσο, τα δεδομένα από την κλινική δοκιμή φάσης 3 δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, ενώ οι αρμόδιοι των ΗΑΕ παρείχαν ελάχιστες πληροφορίες αναφορικά με λεπτομέρειες.

Το εμβόλιο της Sinopharm είναι πιθανόν να είναι ένα από αυτά που έχουν χορηγηθεί σε μεγαλύτερο δείγμα εθελοντών. Σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της εταιρείας, τον προηγούμενο μήνα, το είχαν λάβει περίπου 1 εκατομμύριο άτομα (εδώ).

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο η Κίνα είχε δεχθεί παγκόσμια κριτική για ευρεία χορήγηση του εμβολίου, πριν την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών και την αδειοδότησή του.

Το υπουργείο Υγείας των ΗΑΕ πάντως, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μετά την έγκριση εκτάκτου ανάγκης που είχε ήδη δώσει στο εμβόλιο της Sinopharm, τώρα το εγκρίνει για γενική χρήση.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο το έχουν λάβει κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της χώρας, όπως ο πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των ΗΑΕ, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ο οποίος το έκανε στις 3 Νοεμβρίου, κάτι που ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει με ανάρτησή του στο Twitter.


Το εμβόλιο συνεχίζει τις κλινικές δοκιμές του σε Αίγυπτο, Μπαχρέιν, Περού και Αργεντινή.

Η Sinopharm είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι το υποψήφιο εμβόλιό της βρέθηκε ότι είχε δημιουργήσει ισχυρά αντισώματα σε όλους τους εμβολιασμένους που συμμετείχαν στη μελέτη και χωρίς παρενέργειες, σύμφωνα με τα τότε προκαταρκτικά δεδομένα από την κλινική δοκιμή, η οποία έλαβε ως δείγμα 1.120 υγιείς συμμετέχοντες ηλικίας από 18 έως 59 ετών.

Ηταν η πρώτη και τελευταία φορά που ανακοίνωσε αποτελέσματα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...