476
|

Τα επιτόκια χαμηλά, οι επενδυτικές ευκαιρίες «ψηλά»

Avatar Advertorial 16 Ιουλίου 2021, 12:39

Τα επιτόκια χαμηλά, οι επενδυτικές ευκαιρίες «ψηλά»

Avatar Advertorial 16 Ιουλίου 2021, 12:39

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να καταγράψει ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης μέσα στο 2021, ωθούμενη από την πρωτοφανή δημοσιονομική και νομισματική στήριξη. Οι μετοχικοί δείκτες των αναπτυγμένων οικονομιών έχουν ήδη υπερκαλύψει τις απώλειες που κατέγραψαν, λόγω της πανδημίας. Την ίδια στιγμή η ελληνική οικονομία δείχνει τα πρώτα ισχυρά σημάδια εξόδου από την κρίση της πανδημίας, με τη δημοσιονομική στήριξη να παραμένει ισχυρή και το 2021. Ο ανθεκτικός, κατά το 2020, επιχειρηματικός τομέας, η επανάκαμψη δραστηριοτήτων που επλήγησαν λόγω πανδημίας, η σταθερή στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και, ασφαλώς, το Ταμείο Ανάκαμψης, συνιστούν βασικές παραμέτρους που αυξάνουν την επενδυτική ελκυστικότητα της οικονομίας.

Η ανάκαμψη προϋποθέτει τη διατήρηση των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά (μηδενικά) επίπεδα. Η επιλογή αυτή συμπαρασύρει τα τραπεζικά επιτόκια και προβληματίζει τους καταθέτες, που αναζητούν εναλλακτικές μορφές τοποθετήσεων. Καθώς οι πληθωριστικές προσδοκίες αυξάνονται, η διασπορά των κατανομών σε επιλεγμένους μετοχικούς κλάδους και περιουσιακά στοιχεία αποτελεί ελκυστική επιλογή.

Μέσα σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον εντοπίζεται πλήθος επενδυτικών επιλογών, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία διαχρονικά εμφανίζουν αποδόσεις και διαθέτουν μεγάλο εύρος επιλογών, ανάλογα με το προφίλ του επενδυτή. Τα αμοιβαία κεφάλαια διαθέτουν σημαντικά πλεονεκτήματα, αφού δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές, ακόμα και με μικρά ποσά, εξασφαλίζοντας τη διασπορά των επενδύσεών τους και την ενεργή επαγγελματική διαχείριση που τους προσφέρει μια εταιρεία Α/Κ, όπως η Εθνική Asset Management ΑΕΔΑΚ. Τα οφέλη για τους πελάτες είναι πολλαπλά, καθώς μπορούν να επιτύχουν βελτιστοποίηση της απόδοσης των κεφαλαίων τους, έχοντας καθημερινή αποτίμηση για τη θέση τους, καθώς και δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης (εντός 5 εργάσιμων ημερών), ενώ η υπεραξία της επένδυσης δεν φορολογείται.

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, στοχεύοντας στην ανάπτυξη μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους πελάτες της. Το Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας δημιουργεί μια ξεχωριστή τραπεζική εμπειρία. Ο Προσωπικός Συνεργάτης υποδέχεται τους Premium Banking πελάτες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εξυπηρέτησης, με διακριτικότητα, άνεση και ασφάλεια και συζητά μαζί τους τις ανάγκες, τους στόχους και το επίπεδο ρίσκου που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν, ώστε να καταλήξουν στις κατάλληλες επιλογές που ταιριάζουν στο επενδυτικό τους προφίλ.

Πρόσφατα μάλιστα, το Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας διοργάνωσε διαδικτυακές εκδηλώσεις με τίτλο «Επενδυτικές επιλογές σε εποχή χαμηλών επιτοκίων», με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης και της Εθνικής Asset Management ΑΕΔΑΚ, προκειμένου οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν για εναλλακτικές μορφές επενδύσεων. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική και τη διεθνή οικονομία, καθώς και οι βασικοί καταλύτες επανεκκίνησης για το 2021.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας μπορείτε να δείτε εδώ.

Σημαντική σημείωση: Οι παρεχόμενες από την Τράπεζα επενδυτικές υπηρεσίες είναι αυτές της λήψης/ διαβίβασης ή/και εκτέλεσης εντολών για την κατάρτιση συναλλαγών επί χρηματοπιστωτικών μέσων. ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News