311
| Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει χειρότερο: Το σποτ για τους δημοσιογράφους είναι απλώς… σατιρικό

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2020, 12:32
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει χειρότερο: Το σποτ για τους δημοσιογράφους είναι απλώς… σατιρικό

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2020, 12:32

Είναι από αυτές τις στιγμές που η δικαιολογία για το έγκλημα είναι χειρότερη από το ίδιο το έγκλημα. Μετά τις αντιδράσεις -ακόμα και από στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ- για το σποτ που δημοσιοποίησε η Κουμουνδούρου εμφανίζοντας συλλήβδην τους δημοσιογράφους ως αργυρώνητους, εκδόθηκε ανακοίνωση για να εξηγήσει ότι τελικά το εν λόγω βίντεο ήταν απλώς σατιρικό. Από πότε είναι σάτιρα και όχι φασίζουσα νοοτροπία να στοχοποιείς τους εργαζόμενους ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου, φαίνεται ότι μόνο στην Κουμουνδούρου το γνωρίζουν.

Αλλωστε οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν να τραβήξουν ακόμα παραπέρα την υπόθεση φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσουν για «επιλεκτική ευαισθησία» την ΕΣΗΕΑ, επειδή τόλμησε να εκδώσει ανακοίνωση, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για αυτήν την κραυγαλέα επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενάντια σε εργαζόμενους.

«Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;). Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός (καθόλου τυχαίο). Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση. Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη.

» Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ», σχολίασαν πηγές από το κόμμα.

Για το ίδιο ζήτημα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη παραδέχτηκε στο Mega ότι πρόκειται μεν «για σατιρικό σποτ» το οποίο όμως «είχε ατυχή παρουσίαση».

Πρόσθεσε ακόμη: «Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι. Δεν είπαμε να μη στηριχθούν τα ΜΜΕ, αλλά αυτό να γίνει με διαφανείς αντικειμενικές διαδικασίες, που να σχετίζονται με την επισκεψιμότητα και τον αριθμό εργαζομένων κάθε μέσου. Κυβέρνηση και Πέτσας δεν μας απάντησαν για τις χρηματοδοτήσεις των μέσων ενημέρωσης. Αντίπαλός μας δεν είναι κανένας δημοσιογράφος. Κάθε δημοσιογράφος οφείλει να κάνει τη δουλειά του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...