304
Aνθρωποι επιθεωρούν τις ζημιές στο σημείο της επίθεσης στη συνοικία Μάζεχ της Δαμασκού. | SANA/Handout via REUTERS

Συρία: Πυραυλική επίθεση σε διπλωματική γειτονιά της Δαμασκού

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2024, 11:48
Aνθρωποι επιθεωρούν τις ζημιές στο σημείο της επίθεσης στη συνοικία Μάζεχ της Δαμασκού.
|SANA/Handout via REUTERS

Συρία: Πυραυλική επίθεση σε διπλωματική γειτονιά της Δαμασκού

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2024, 11:48

Εκρήξεις από ισραηλινή πυραυλική επίθεση έπληξαν τη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας, σύμφωνα με αναφορές στα συριακά μέσα ενημέρωσης, εν μέσω αυξημένων εντάσεων στη Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας.

Aναφέρθηκαν δύο θάνατοι συνεργατών των Φρουρών της Επανάστασης σε επίθεση που στόχευσε κτήρια στη συνοικία Μάζεχ, όπου βρίσκονται αρκετές διπλωματικές αποστολές και οι πρεσβείες του Ιράν και του Λιβάνου.

Η συνοικία Μάζεχ, που βρίσκεται στα δυτικά της Δαμασκού, βρίσκονται επίσης ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο, η έδρα του ΟΗΕ και εστιατόρια.

Σύμφωνα με μια καλά ενημερωμένη πηγή του Al Jazeera, ο στόχος ήταν μέλη των «Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν» (IRGC), προσθέτοντας ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος πληροφοριών των IRGC στη Συρία και οι βοηθοί του βρίσκονταν στο κτίριο.

Αντίποινα

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι αυτή η επίθεση θα μπορούσε να είναι σε αντίποινα για την επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε σπίτι της Μοσάντ στο Ερμπίλ.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών πέντε μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκαν στο αεροπορικό πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ, σύμφωνα με απολογισμό της ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο απολογισμός ανήλθε από τους έξι στους 10 νεκρούς αφότου ανασύρθηκαν πτώματα που βρίσκονταν κάτω από τα χαλάσματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα το Λονδίνο, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία.

Η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι η «ισραηλινή επίθεση» στόχευε το κτίριο.

Προς το παρόν το Ισραήλ δεν έχει προβεί σε σχολιασμό.

Αντίδραση του Ιράν

Το Ιράν απείλησε το Ισραήλ με αντίποινα «την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος», σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρανικής διπλωματίας.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί προειδοποίησε ότι θα «τιμωρήσει» το Ισραήλ για το πλήγμα που εξαπέλυσε, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανανί «καταδίκασε απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια του σιωνιστικού καθεστώτος», που αποτελεί «μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξαπλωθεί η αστάθεια και η ανασφάλεια στην περιοχή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...