214
Ο Τζέικ Αντζελι ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσωπα της εισβολή | EPA

Συνελήφθη και ο «Βίκινγκ» που εισέβαλε στο Καπιτώλιο

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2021, 13:01
Ο Τζέικ Αντζελι ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσωπα της εισβολή
|EPA

Συνελήφθη και ο «Βίκινγκ» που εισέβαλε στο Καπιτώλιο

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2021, 13:01

Ο Τζέικ Αντζελι, ο άνδρας που έγινε ένα από τα πρόσωπα της εισβολής των ακροδεξιών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη λόγω της επιλογής του να εμφανιστεί με προβιές και κέρατα, συνελήφθη και αυτός για βίαιη εισβολή και εγκληματική ενέργεια.

Από την Τετάρτη ως σήμερα έχουν συλληφθεί και ο άνδρας που πόζαρε στο γραφείο της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι και αυτός που περιχαρής έφυγε από το Καπιτώλιο με το αναλόγιο στα χέρια.

Από την πρώτη στιγμή είχε κάνει εντύπωση ο «Βίκινγκ», ο ημίγυμνος άνδρας που περιφερόταν στο Καπιτώλιο κρατώντας δόρυ πάνω στο οποίο είχε δέσει την αμερικανική σημαία.

Ο 32χρονος άνδρας, το πραγματικό όνομα  του οποίου είναι Τζέικομπ Αντονι Τσάνσλεϊ, θεωρείται θιασώτης του ακροδεξιού κινήματος των QAnon και αυτοαποκαλείται «σαμάνος του κινήματος». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Arizona Republic», είχε πει ότι φορά τη γούνα με τα κέρατα έχοντας βαμμένο το πρόσωπό του στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, για να προκαλεί το ενδιαφέρον.

Εναι μεγάλος θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ και θεωρεί ότι ο απερχόμενος πρόεδρος διεξάγει πόλεμο κατά μιας διεθνούς ελίτ παιδόφιλων, μέλη της οποίας έχουν κομβικές θέσεις σε επιχειρήσεις, μέσα ενημέρωσης ακόμη και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στο παρελθόν ο Αντζελι είχε εντοπιστεί και άλλες φορές έξω από το Καπιτώλιο, όπου διέσπειρε τις θεωρίες των QAnon.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...