360
Μία κρότου-λάμψης των αστυνομικών φωτίζει τον χώρο μπροστά από το Καπιτώλιο το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου | REUTERS/Leah Millis

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Διώξεις σε 15 άτομα, συνελήφθη ο άνδρας στο γραφείο της Πελόζι

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 23:21
Μία κρότου-λάμψης των αστυνομικών φωτίζει τον χώρο μπροστά από το Καπιτώλιο το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου
|REUTERS/Leah Millis

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Διώξεις σε 15 άτομα, συνελήφθη ο άνδρας στο γραφείο της Πελόζι

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 23:21

Η αμερικανική ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη άσκησε διώξεις σε 15 πρόσωπα για την εισβολή την περασμένη Τετάρτη στο Καπιτώλιο, τα οποία αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών και όπλων.

Ενας από τους κατηγορούμενους, ένας άνδρας από την Αλαμπάμα είχε 11 βόμβες μολότοφ και πυροβόλα όπλα σε ένα φορτηγάκι, σταθμευμένο κοντά στο Καπιτώλιο. Αλλος ένας άνδρας φέρεται να γρονθοκόπησε έναν αστυνομικό για να μπει στο κτίριο και ένας τρίτος εισέβαλε έχοντας επάνω του ένα γεμάτο όπλο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άσκησε δίωξη και σε έναν αντιπρόσωπο του νομοθετικού σώματος της Δυτικής Βιρτζίνια για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην εισβολή στο Καπιτώλιο. Πρόκειται για τον Ντέρεκ Έβανς, ο οποίος εκλέγεται στη 19η Περιφέρεια της πολιτείας και κατηγορείται για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή. Μάλιστα, φέρεται ότι βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του κατά την εισβολή.

Συνελήφθη ο εισβολέας στο γραφείο της Πελόζι

Δίωξη έχει ασκηθεί επίσης στον Ρίτσαρντ Μπάρνετ, τον άνδρα που φωτογραφήθηκε μέσα στο γραφείο της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης.

Ο Μπάρνε, που πόζαρε για τη φωτογραφία, άφησε ένα σημείωμα και αφαίρεσε μέρος της αλληλογραφίας της προέδρου, συνελήφθη στο Λιτλ Ροκ του Άρκανσο και κατηγορείται και αυτός για βίαιη εισβολή στον χώρο του Κογκρέσου.

Και πόζαρε ο Μπένετ και δεν το έκρυβε καθόλου – και τελικά συνελήφθη | EPA

Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ένας φορητός υπολογιστής εκλάπη από το γραφείο της προέδρου της Βουλής κατά τη διάρκεια της εισβολής. Το λάπτοπ χρησιμοποιούταν για παρουσιάσεις στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Χθες ο γερουσιαστής Τζεφ Μέρκλεϊ (Δημοκρατικός από το Ορεγκον) είχε καταγγείλει ότι οι εισβολείς λεηλάτησαν το γραφείο του και έκλεψαν έναν φορητό υπολογιστή.

Σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Twitter έδειξε εικόνες από το γραφείο του διαλυμένο, με ντουλάπια ανοιγμένα, χαρτιά σκορπισμένα και ένα αποτσίγαρο.

 

Οι συλλήψεις και οι διώξεις θα συνεχιστούν, ανέφεραν οι Αρχές. «Έχουμε κυριολεκτικά εκατοντάδες εισαγγελείς και πράκτορες που εργάζονται σε τρία διοικητικά κέντρα, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα», επισήμανε προς τους δημοσιογράφους ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Κεν Κολ.

Ο ασκών χρέη υπουργού Δικαιοσύνης Τζέφρι Ρόζεν ανακοίνωσε επίσης ότι το FBI θα συνεργαστεί με την αστυνομία της Ουάσινγκτον στην έρευνα για τον θάνατο του αστυνομικού Μπράιαν Σίκνικ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...