296
Διαδικτυακά η συνεδρίαση με... «πλούσια» ατζέντα | ΙΝΤΙΜΕnews

Συνεδριάζει στις 15.00 η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά των επιλογών για Ελληνικό, Siemens

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2021, 12:47
Διαδικτυακά η συνεδρίαση με... «πλούσια» ατζέντα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Συνεδριάζει στις 15.00 η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά των επιλογών για Ελληνικό, Siemens

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2021, 12:47

Συνεδριάζει στις 15:00 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση θα είναι κλειστή και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, ενώ η ομιλία Τσίπρα δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεξάγεται στη σκιά των αντιδράσεων για επιλογές της ηγεσίας, όπως αυτή για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό ή για την αποτυχημένη επίθεση στην κυβέρνηση –μέσω Siemens– για τον διαγωνισμό των self tests.

Ηδη ο Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε για… «αστοχία» (εδώ) στο θέμα των self tests, όπου με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε τον Πρωθυπουργό πλασιέ (!) των συμφερόντων της Siemens, ενώ το Σαββατοκύριακο ξεχώρισαν άρθρα στον φιλικό Τύπο, επικριτικά για τη γραμμή Τσίπρα στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, η «Αυγή» του Σαββάτου φιλοξένησε άρθρο του πρώην βουλευτή, Γιώργου Κυρίτση, υπό τον τίτλο: «Ο σωστός και ο λάθος τρόπος», όπου μεταξύ άλλων, υπογραμμιζόταν ότι «επιλογές όπως η υπερψήφιση του νομοσχεδίου Γεωργιάδη για το Ελληνικό σίγουρα δεν βοηθούν (…)», καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μη θέλει να υπερασπιστεί το έργο του και το γεγονός ότι ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από τις επιλογές του Μητσοτάκη».

Ομοίως, σε άρθρο στην εφημερίδα «Η Εποχή», η οποία απηχεί κυρίως τις απόψεις των 53+, με τίτλο «Ποιον αφορά το “Ελληνικό”» και την υπογραφή… «ειδικού συνεργάτη», γίνεται λόγος για «ανορθολογική στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ», «ενδεικτική βαθύτερων εντάσεων και μετασχηματισμών στο εσωτερικό  του». Και μπορεί «στην περίπτωση του Ελληνικού Χρυσού ο ΣΥΡΙΖΑ να στάθηκε από τη σωστή μεριά της Ιστορίας. Στην περίπτωση, όμως, του Ελληνικού στάθηκε από τη λάθος», τονίζεται ανάμεσα σε άλλα για τη γραμμή Τσίπρα στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

Ενα ακόμα θέμα προς… διευκρίνιση είναι, τέλος, η στάση που θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο αίτημα Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά, που επίσης αναμένεται να τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...