• Ο Ζαχαριάδης λέει ότι οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τα self tests και τη Siemens ήταν μια... «αστοχία»

    Αν υπάρχει μια ιστορία που περιγράφει αυτό που οι έλληνες πολιτικοί αποκαλούν «λάσπη στον ανεμιστήρα» –παραφράζοντας στα ελληνικά τη διάσημη αγγλική φράση «shit hits the fan», που επειδή είναι λίγο μπλιαχ, προτιμούν τη λάσπη– είναι αυτή με τον διαγωνισμό για την προμήθεια από το ελληνικό Δημόσιο των 10 εκατ. self tests.

     

    Σε μια έξαρση γενικευμένου αντιπολιτευτικού οίστρου, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ανήμερα την 25η Μαρτίου νέο «σκάνδαλο» Siemens. Εβγαλε ανακοίνωση η Κουμουνδούρου καταγγέλλοντας ότι «η μοναδική ευρωπαϊκή εταιρεία που έχει πάρει έγκριση για self tests είναι η Siemens», για να προσθέσει, τάχα με νόημα, ότι «συμπτωματικά, λίγες μόλις ημέρες μετά την έγκρισή τους στη Γερμανία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προσπάθησε να περάσει άρον άρον και στη ζούλα τα μεσάνυχτα της παραμονής της Εθνικής Επετείου φωτογραφική πρόσκληση ενδιαφέροντος με διορία 1,5 μέρα για προμήθεια 10 εκατ. τεστ». Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει και τον Πρωθυπουργό της χώρας ως «πιστό πλασιέ της Siemens».

     

    Μετά βγήκε και ο Νάσος Ηλιόπουλος, άλλο μεγάλο σουξέ και αυτός ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, και είπε ότι «ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως η κυβέρνηση δημοσίευσε ένα “διαγωνισμό” για τα self tests το βράδυ της παραμονής της εθνικής εορτής, σε μια προσπάθεια μάλλον να το περάσει στα κρυφά, ένα διαγωνισμό ο οποίος διαρκεί δύο ημέρες και ο οποίος “φωτογραφίζει” την εταιρεία Siemens».

     

    Τελικά συνέβη το εξής: 31 εταιρείες υπέβαλαν προσφορές για να προμηθεύσουν την Ελλάδα με self tests και σε αυτές δεν ήταν η Siemens, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα.

     

    Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ψέλλισαν κάτι, ούτε φυσικά ζήτησαν συγγνώμη που έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Πρωθυπουργό για «πλασιέ της Siemens» –εδώ δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη για άλλα κι άλλα.

     

    Μάλιστα ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών, βρήκε τι ήταν όλη αυτή η ιστορία που κατασκεύασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν, λέει, μια «αστοχία». Το είπε, μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοσταθμό Θέμα «104,6»:

     

    «Κρίνεται αν ήταν εύστοχη ή όχι. Οk, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Είναι η στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαπιστώσει ότι ο ανεμιστήρας, ο fan των Αγγλοσαξόνων, έχει στραφεί προς το μέρος τους.

  • Ο Γιαννούλης παρομοιάζει τον διαγωνισμό για τα self tests με την εποχή του Χρηματιστηρίου!

    Βέβαια ο Κώστας Ζαχαριάδης ήταν μάλλον απολογητικός και υποχωρητικός, αν κρίνει κανείς από την αντίδραση του Χρήστου Γιαννούλη, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ο κ. Γιαννούλης μίλησε στον ΑΝΤ1 και επέμεινε ότι ο διαγωνισμός για τα self tests και «φωτογράφιζε» και ήταν «λαθροχειρία». Και ότι, με λίγα λόγια, αν αυτό δεν αποδείχτηκε από την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει γιατί έχει το καλό το πλεονέκτημα, το ηθικό.

     

    «Η απευθείας ανάθεση που “διαυγίστηκε» –χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο– δεν φωτογράφιζε; Το αν θεραπεύτηκε σημαίνει ότι ξεχάσαμε την πρόθεση;» αναρωτήθηκε ο κ. Γιαννούλης, που κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρούν έναν «Πολάκη του Βαρδάρη» –χαρακτηρισμό που δεν υιοθετούμε– αλλά σίγουρα περνάει καλύτερα την πολεμική γραμμή της Κουμουνδούρου.

     

    Ο ίδιος μάλιστα έφτασε στο σημείο να παραπέμψει στην εποχή του Χρηματιστηρίου!

     

    «Η Ελλάδα σήμερα θυμίζει την εποχή του Χρηματιστηρίου, όπου ο καθένας έκλεινε την εργασία του για να ανοίξει χρηματιστηριακή εταιρεία. Ετσι και σήμερα έχει γίνει “μήλον της Εριδος” το υγειονομικό υλικό. Ξαφνικά και από το πουθενά εμφανίστηκαν δεκάδες εταιρείες που με απευθείας αναθέσεις προμηθεύουν το Δημόσιο με υγειονομικό υλικό», αποκάλυψε ο κ. Γιαννούλης.

  • Η Ντόρα Μπακογιάννη στέλνει μήνυμα στους λοιμωξιολόγους: «Εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη»

    Σε άλλα νέα, η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, προεξόφλησε όχι μόνο την άρση των περιοριστικών μέτρων εν όψει του Πάσχα, αλλά και το ότι ακόμα και αν –ο μη γένοιτο– αυτά δεν αρθούν, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας, εκείνη δεν πρόκειται να τα εφαρμόσει.

     

    «Εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη», είπε χαρακτηριστικά, σε μια αποστροφή της συνέντευξής της το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ η πρώην υπουργός Εξωτερικών. Μια δήλωση που τυπικά παραβιάζει ανοικτές θύρες –καθώς όντως η κυρία Μπακογιάννη, ως βουλευτής Χανίων, μπορεί να πηγαινοέρχεται στην Κρήτη όποτε θέλει–, ωστόσο μπορεί να παρεξηγηθεί πολιτικά.

     

    Πρώτον επειδή τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα για το Πάσχα και δεύτερον επειδή οι κοινοί θνητοί ακόμα στέλνουμε SMS στο 13033 για να πάμε στον φούρνο, να βγάλουμε βόλτα τον σκύλο ή να ξεμυτήσουμε από το σπίτι μας.

     

    Από την άλλη, η κυρία Μπακογιάννη δεν είπε κάτι που δεν ξέρουμε και δεν αντιλαμβανόμαστε. Ο,τι και να πουν οι ειδικοί ή ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο κόσμος θα το αγνοήσει –απλώς τώρα έχει και τις… ευλογίες μιας κυβερνητικής βουλευτού.

     

     «Νιώθω ότι ο κόσμος δεν κρατιέται πλέον. Δηλαδή ό,τι και να του πούμε ό,τι και να κάνουμε, δεν κρατιέται. Και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι. Οι νέοι άνθρωποι έχουν χάσει έναν χρόνο από τη ζωή τους. Εχασαν έναν χρόνο από τα πανεπιστήμια, δεν πήγαν στα πανεπιστήμια οι πρωτοετείς, καθόλου (…) Πρέπει να τα υπολογίσουμε όλα αυτά. Και πρέπει να υπολογίσουμε το ψυχολογικό και το κοινωνικό κόστος», είπε κατά τα άλλα, για να συμπληρώσει πως είναι προτιμότερο οι νέοι να βγαίνουν σε εστιατόρια και μπαρ με τάξη, από το «να κάθονται ο ένας πάνω στον άλλο στα πάρκα» και ότι βεβαίως το άνοιγμα πρέπει να γίνει «προφανώς με μέτρα με πολλά μέτρα».

     

    Υπό αυτό το πρίσμα δηλαδή, είναι, κατά την άποψη της κυρίας Μπακογιάννη, επιβεβλημένο να επιτραπεί στον κόσμο να πάει στα χωριά του το Πάσχα –είναι καλύτερα να ψήνεις στο χωριό από το να μαζευτούν παρέες σε διαμερίσματα στην πόλη, εξήγησε η ίδια.

    ΥΓ. Μετά από τη φασαρία, η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι «για όσους κόβουν και ράβουν, με τρόπο… καταπληκτικό, σας παραθέτω ολόκληρη την δήλωση μου. Μίλησα για την ανάγκη όλων μας. Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητο ότι οι λοιμωξιολόγοι έχουν τον πρώτο λόγο».




text
  • «Καλός για καμιά μπύρα, όχι για ηγέτης» λέει για τον Στέφανο ο Παπανώτας, που είναι καλός για πολιτική…


    20 Απριλίου 2024, 18:19