634
Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει λόγο για ένοχη σιωπή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕnews

Πελώνη για διαγωνισμό self tests: Τα fake news κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2021, 10:03
Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει λόγο για ένοχη σιωπή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πελώνη για διαγωνισμό self tests: Τα fake news κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2021, 10:03

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία, με πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κρίνοντας παράλληλα πρώιμη τη συζήτηση για άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ενόψει Πάσχα.

Στη συνέντευξή της το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, η κυρία Πελώνη ρωτήθηκε και για το θέμα του διαγωνισμού για την προμήθεια των self tests, όπου, όπως διευκρίνισε, κατέθεσαν φάκελο συνολικά 31 εταιρείες, αλλά όχι και η Siemens, όπως βιάστηκε να καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ανήμερα την 25η Μαρτίου.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και είναι αντιληπτό ότι 31 εταιρείες δεν συνιστούν «φωτογραφικό» διαγωνισμό, όπως μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσε να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα, σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Siemens δεν υπέβαλε καν προσφορά, γιατί δεν πληρούσε τις προδιαγραφές, σημείωσε η κυρία Πελώνη, προσθέτοντας με νόημα ότι αναμένει πλέον την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που –όπως είπε– συνεχίζει να ρίχνει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Ενοχη σιωπή από ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα του διαγωνισμού η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει τα ακόλουθα:

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του έσπευσε να εκτοξεύσει λάσπη και ψέματα στον ανεμιστήρα καταγγέλλοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό για φωτογραφική απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Siemens για την προμήθεια των self-test.

Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πλήξει την διαχείριση της πανδημίας και την προσπάθεια για ελεγχόμενη επανεκκίνηση και άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία όπως μόνο αυτός ξέρει.

Σήμερα που τα fake news του κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν.

31 εταιρείες υπέβαλαν προσφορές στον διαγωνισμό και ο φάκελος κατατίθεται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπέβαλε προσφορά ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Προκύπτει ότι δεν πληρούσε καν τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τους ειδικούς.

Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχη.

Ας απαντήσει επιτέλους. Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη;

Ή θα επιμείνει να εύχεται την καταστροφή για να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα;

Όση λάσπη κι αν πετάξουν, γυρίζει πίσω.

Τα self tests, επεσήμανε, χρησιμοποιούνται ήδη σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, ωστόσο η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου θα γίνει μαζική χρήση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η εκπρόσωπος είπε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο για υποχρεωτικά τεστ, τονίζοντας όμως ότι τα self tests είναι για όλους και αποτελούν χρήσιμο συμπληρωματικό εργαλείο.

«Το ΕΣΥ αντέχει», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής στον ΑΝΤ1 η Αριστοτελία Πελώνη, χαρακτηρίζοντας ενθαρρυντικό σημάδι τη μείωση των εισαγωγών. Η αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων, εξήγησε, αντικατοπτρίζει την επιδημιολογική εικόνα των προηγούμενων εβδομάδων.

Θέλουμε να γίνουν προσαρμογές στα μέτρα, να δοθούν “ανάσες” στην κοινωνία και να επιτραπούν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, συνέχισε κυβερνητική εκπρόσωπος. Διαχώρισε, ωστόσο, το «πράσινο φως» στις διαδημοτικές μετακινήσεις από τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, κρίνοντας ότι είναι νωρίς ακόμα για αυτές, όπως και για την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας.

Σε ερώτηση για το άνοιγμα ειδικά της εστίασης, απάντησε ότι θα εξεταστεί μετά τα μέσα Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η εκπρόσωπος άφησε εξάλλου ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, συστήνοντας λίγη υπομονή για την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Οσον αφορά, τέλος, τον στόχο για άνοιγμα του τουρισμού από τα μέσα Μαΐου, η κυρία Πελώνη υπενθύμισε ότι πέρυσι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες στις οποίες εφαρμόστηκε η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) και χαρακτήρισε άδικη την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για την έξαρση των κρουσμάτων το φθινόπωρο, η οποία, όπως επανέλαβε, δεν συνδέεται με τον τουρισμό.

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών, μίλησε για υποδειγματική διαδικασία, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία για τον πολίτη, ενώ σημείωσε ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε αυξημένες παραδόσεις – κάτι που θα επιτρέψει να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...