225
Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος με τον πρόεδρο Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο. Πίσω αριστερά ο αντιπρόεδρος Μαικ Πενς | Facebook

Συνάντηση Τραμπ – Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2019, 09:24
Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος με τον πρόεδρο Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο. Πίσω αριστερά ο αντιπρόεδρος Μαικ Πενς
|Facebook

Συνάντηση Τραμπ – Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2019, 09:24

Δεκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ έγινε την Τρίτη ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος επισήμανε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι έτοιμος να στηρίξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η συνάντηση έγινε  στο Οβάλ Γραφείο, με παρόντες τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, τον υπουργό Υγείας Αλεξ Αζάρ και τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, πατέρα Αλεξ Καρλούτσο.

His Eminence Archbishop Elpidophoros of America Meets President Donald J. Trump in the Oval Office of the White House in…

Geplaatst door Greek Orthodox Archdiocese of America op Dinsdag 16 juli 2019

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους χριστιανούς σ’ όλο τον κόσμο και να υποστηρίξει ασφαλώς και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και την Μητέρα μας Εκκλησία», δήλωσε ο κ. Ελπιδοφόρος, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Διαπίστωσα ότι ο πρόεδρος είναι ένας γνήσιος, ειλικρινής, ευθύς και επικοινωνιακός άνθρωπος, ίδιος με αυτόν που βλέπουμε στην τηλεόραση. Μου μίλησε με μεγάλη εγκαρδιότητα και χάρηκα τη συζήτηση», επισήμανε ακόμη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής βρέθηκε στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στη διάσκεψη για τις θρησκευτικές ελευθερίες που διοργανώνει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και θρησκευτικών ηγετών απ’ όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψής του στην αμερικανική πρωτεύουσα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη είναι πιθανόν να έχει στο περιθώριο της διάσκεψης συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ σχολίασε στο Twitter ότι πρόκειται «για μια πολύ σημαντική εβδομάδα για τις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...