203
|

Συνάντηση Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου με θέμα τις διερευνητικές με την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2021, 12:54

Συνάντηση Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου με θέμα τις διερευνητικές με την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2021, 12:54

Μια πρώτη αναγνωριστική συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε στις Βρυξέλλες ο νέος επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Αντονι Μπλίνκεν. Μια συνάντηση που κράτησε αρκετά, 45 λεπτά, και έγινε στη σκιά των κυρώσεων που έχουν αποφασίσει οι ΗΠΑ κατά της Αγκυρας για το θέμα των ρωσικών πυραύλων S-400 αλλά και των δηλώσεων του ίδιου του Μπλίνκεν ότι οι Τούρκοι δεν συμπεριφέρονται σαν σύμμαχοι.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε τη στήριξή του για τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα και τόνισε τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Συνάντησα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα στις Βρυξέλλες. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας με τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, εξέφρασα τη στήριξή μας για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και τόνισα τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε ο Μπλίνκεν.

Από την πλευρά του πάντως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι με τον αμερικανό ομόλογό του «συζήτησαμε όλες τις πτυχές των διμερών μας σχέσεων σε μια εποικοδομητική συνάντηση: ανταλλαγή περιεκτικών απόψεων σχετικά με το Αφγανιστάν, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...