156
Συγγενείς και φίλοι θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους σε ομαδική κηδεία, την Τρίτη, στο Νεγκόμπο, μία από τις πόλεις όπου σημειώθηκαν εκρήξεις | REUTERS

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τους 321 νεκρούς στη Σρι Λάνκα

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 08:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/04/2019 14:36
Συγγενείς και φίλοι θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους σε ομαδική κηδεία, την Τρίτη, στο Νεγκόμπο, μία από τις πόλεις όπου σημειώθηκαν εκρήξεις
|REUTERS

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τους 321 νεκρούς στη Σρι Λάνκα

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 08:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/04/2019 14:36

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη, την Τρίτη, για τις οκτώ πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, που στοίχισαν τη ζωή σε 321 ανθρώπους.

Ο ISIS αποκάλεσε «μαχητές» του, τους επτά βομβιστές αυτοκτονίας.

Πριν την ανάληψη ευθύνης, οι Αρχές είχαν συλλάβει 40 υπόπτους, όλοι μέλη ενός εγχώριου ισλαμιστικού κινήματος, του National Thowheeth Jama’ath, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης της Σρι Λάνκα είχε δηλώσει νωρίτερα την Τρίτη, ότι οι επιθέσεις έγιναν σε αντίποινα για τον θάνατο 50 μουσουλμάνων σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, από έναν ακροδεξιό χριστιανό.

Την Τρίτη έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος από την κυβέρνηση. Το πρωί, τηρήθηκαν τρία λεπτά σιγής για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα, στις 8:30 το πρωί, τη χρονική στιγμή που διαπράχθηκε η πρώτη από τις επιθέσεις, την Κυριακή.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, τα καταστήματα που πωλούν αλκοόλ είναι κλειστά, τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα υποχρεούνται να τροποποιήσουν τα μουσικά τους προγράμματα. Η χώρα τελεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...