931
Ο Αντερς Χολς Πόβλσεν και τρία από τα παιδιά του, η Αστριντ, η Αγκνες και ο Αλφρεντ, στη διάρκεια των διακοπών τους, την περασμένη Παρασκευή | Reuters-Instagram

Σρι Λάνκα: Τρία παιδιά του πλουσιότερου Δανού σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 12:46
Ο Αντερς Χολς Πόβλσεν και τρία από τα παιδιά του, η Αστριντ, η Αγκνες και ο Αλφρεντ, στη διάρκεια των διακοπών τους, την περασμένη Παρασκευή
|Reuters-Instagram

Σρι Λάνκα: Τρία παιδιά του πλουσιότερου Δανού σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 12:46

Ανάμεσα στους 290 νεκρούς των βομβιστικών επιθέσεων ανήμερα του Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών στη Σρι Λάνκα, βρίσκονται τρεις δανοί υπήκοοι. Τη Δευτέρα, έγινε γνωστό πως πρόκειται για τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του πλουσιότερου άνδρα της Δανίας, Αντερς Χολς Πόβλσεν, ιδιοκτήτη της διεθνούς αλυσίδας ενδυμάτων Bestseller και μεγαλομέτοχου της βρετανικής εταιρείας online πωλήσεων ενδυμάτων Asos.com.

«Δυστυχώς, μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε. Σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή. Επομένως δεν έχουμε άλλα σχόλια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ενα από τα παιδιά του Αντερς και της Αν Πόβλσεν, η Αλμα, είχε αναρτήσει φωτογραφία από τις διακοπές τους στη Σρι Λάνκα, την Παρασκευή. Η ίδια έχει τραβήξει τη φωτογραφία, στην οποία φαίνονται τα τρία της αδέλφια, Αστριντ, Αγκνες και Αλφρεντ, δίπλα σε μία πισίνα. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποια από τα τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

3 x små ferie basser ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen) στις

Σύμφωνα με το Forbes, ο 46χρονος Δανός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας με περιουσία 5,5 δισ. ευρώ.

Ο Αντερς Χολς Πόβλσεν είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ειδών ένδυσης Bestseller και ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Asos.com.

Συνάντησε τη σύζυγό του Αν Στορμ Πέντερσεν, όταν αυτή άρχισε να εργάζεται στο τμήμα πωλήσεων στην Bestseller.

Ο Αντερς Χολς Πόβλσεν και η σύζυγός του Αν, σε εκδήλωση της βασιλικής οικογένειας στην Κοπεγχάγη (Ritzau Scanpix/Jonas Olufson via REUTERS)

Ο Πόβλσεν είναι επίσης ιδιοκτήτης τεράστιων εκτάσεων στη Σκωτία (2,2 εκατ. στρέμματα), τις οποίες είχε πρόσφατα δηλώσει πως σκοπεύει να αφήσει στα παιδιά του. Του ανήκουν περισσότερες από 12 μεγάλες εκτάσεις στη χώρα, ανάμεσά τους και ένα κάστρο. Σε όλη τη Βρετανία μάλιστα, είναι δεύτερος στη λίστα των ιδιωτών που κατέχουν γη.

Τις εκτάσεις τις έχει αγοράσει μέσω της εταιρείας του Wildland, με στόχο, όπως περιγράφουν ο ίδιος και η σύζυγός τους στην ιστοσελίδα της εταιρείας, να ξαναδώσουν, σε ένα πρόγραμμα που σχεδιάζεται να διαρκέσει 200 χρόνια, στην περίφημη περιοχή Highlands της Σκωτίας, «τη χαμένη της αίγλη και να επιδιορθώσει τις ζημιές που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στη μεγαλειώδη φύση της, όχι μόνο για τα δικά μας παιδιά, αλλά για τις γενιές των επισκεπτών που, όπως εμείς, λατρεύουν τα Highlands».

Το κάστρο Αλντουρι, στη Σκωτία, που ανήκει στον Αντερς Χολς Πόβλσεν

Ο Πόβλσεν και η οικογένειά του διαμένουν σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι, στο Κονσταντίνσμποργκ, κοντά στο Ααρχους.

Η έπαυλη όπου διαμένει η οικογένεια στη Δανία

Κληρονόμησε την εταιρεία Bestseller, η οποία ιδρύθηκε το 1975 από τους γονείς του.

Η Bestseller έχει στην ιδιοκτησία τους μάρκες όπως οι Vero Moda και Jack & Jones.

Την αυτοκρατορία ξεκίνησε ο πατέρας του, Τρολς, με ένα κατάστημα, το 1975. Σήμερα, έχει 15.000 εργαζόμενους.

Στα σχέδια της εταιρείας βρίσκεται η ανέγερση του υψηλότερου ουρανοξύστη στη δυτική Ευρώπη.

Ο Αλφρεντ, ο μοναδικός γιος της οικογένειας Πόβλσεν σε φωτογραφία από τον περασμένο Φεβρουάριο – Instagram

Η Bestseller, με έδρα τη Μπράντε, μια πόλη επτά χιλιάδων κατοίκων, 280 χλμ δυτικά της Κοπεγχάγης, θα διατηρεί γραφεία και καταστήματα πώλησης των προϊόντων του στον καινούργιο ουρανοξύστη. «Το σχέδιο γεννήθηκε από το πάθος μας και το ενδιαφέρον μας για την αρχιτεκτονική και από ένα όραμα να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό κτίριο που ταιριάζει με το μοναδικό σκηνικό ενός επινοημένου εκ νέου στρατηγείου (μας)» είχε δηλώσει πρόσφατα ο Αντερς Κρογκ, μάνατζερ του εγχειρήματος στην εταιρεία Bestseller. Ο ουρανοξύστης θα είναι φιλικός προς το περιβάλλον και θα έχει θετικό πρόσημο ως προς την επίδρασή του στο κλίμα του πλανήτη.

Εκτός από την εταιρεία αυτή, ο Πόβλσεν κατέχει μεγάλα πακέτα μετοχών σε εταιρείες όπως οι Normal, Zalando και Asos.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...