257
| REUTERS/Flavio Lo Scalzo/File Photo

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 18:52
|REUTERS/Flavio Lo Scalzo/File Photo

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 18:52

Σε ένα εξειδικευμένο στις καρδιοθωρακικές παθήσεις νοσοκομείο του Μόντε Κάρλο, στο Πριγκιπάτο του Μονακό, εισήχθη εσπευσμένα την Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σιλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του.

Το ανακοίνωσε ο γιατρός του, Αλμπέρτο Τζανγκρίλο, ο οποίος, αφού τον επισκέφθηκε στον τόπο όπου περνούσε το lockdown, στη γαλλική πόλη Βαλμπόν, κοντά στη Νίκαια, αποφάσισε την άμεση εισαγωγή του μεγιστάνα και ηγέτη του κόμματος Forza Italia στο νοσοκομείο.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι οι δικές του πληροφορίες αφορούν τη διεξαγωγή τυπικού «τσεκάπ ρουτίνας», ενώ φιλοξένησε και τη λακωνική δήλωση του Τζανγκρίλο: «Πρόκειται για πρόβλημα αρρυθμίας».

Οσο για τον λόγο που επελέγη το συγκεκριμένο νοσοκομείο και όχι κάποιο της Νίκαιας (που είναι πλησιέστερο, δηλαδή, στη Βαλμπόν) ή και της Γένοβας ακόμη (αφού η Λιγουρία απέχει μόνο λίγα χιλιόμετρα από τη Γαλλία), ο γιατρός είπε ότι δεν θεώρησε συνετό να πραγματοποιηθεί μεταφορά στην Ιταλία. Ωστόσο η μεταφορά που τελικά έγινε δεν ήταν προς το πλησιέστερο νοσηλευτήριο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι 84 ετών. Πριν από τέσσερα χρόνια υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς και τον περασμένο Σεπτέμβριο μολύνθηκε με κορονοϊό και χρειάστηκε πολυήμερη νοσηλεία.

«Πονούσα παντού, δεν μπορούσα να παραμείνω στην ίδια θέση για περισσότερο από ένα λεπτό. Φοβόμουν ότι δεν θα τα καταφέρω. Εκείνες τις στιγμές έβλεπα ξεκάθαρα μπροστά στα μάτια μου τις τρομακτικές εικόνες από τα νοσοκομεία που όλοι είδαμε αυτούς τους μήνες, τις μονάδες εντατικής θεραπείας, τους διασωληνωμένους ασθενείς», είχε περιγράψει τότε.

Ωστόσο παρά τη δύσκολη αυτή δοκιμασία ο «Καβαλιέρε» κατάφερε να θεραπευθεί και είχε επιστρέψει στην πολιτική του δράση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...