422
H 20χρονη Ντιαρί Σο στην παρουσίαση του πρώτου της λογοτεχνικού εγχειρήματος. Το κορίτσι που ενσαρκώνει το μέλλον της πατρίδας της έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες 10 μέρες |

Η Γαλλία στο πόδι για την 20χρονη Ντιαρί!

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 18:40
H 20χρονη Ντιαρί Σο στην παρουσίαση του πρώτου της λογοτεχνικού εγχειρήματος. Το κορίτσι που ενσαρκώνει το μέλλον της πατρίδας της έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες 10 μέρες
|

Η Γαλλία στο πόδι για την 20χρονη Ντιαρί!

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 18:40

Μία εξαφάνιση νεαρής Σενεγαλέζας έχει αναστατώσει τις τελευταίες ημέρες το Παρίσι. Και αυτό επειδή δεν είναι όποια και όποια Αφρικανή, από τις χιλιάδες που ζουν στη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά μία ταλαντούχα φοιτήτρια, συγγραφέας ήδη, βραβευμένη και από τον πρόεδρο της πατρίδας της.

Ετσι ξεκίνησε μεγάλη έρευνα, σε όλη τη Γαλλία κιόλας, αφού η Ντιαρί Σο, μετά το πέρας των εποχικών διακοπών, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν επέστρεψε στη διάσημη σχολή όπου φοιτά με υποτροφία, προκαλώντας ανησυχία και στη Σενεγάλη και τη Γαλλία.

Η κοπέλα θεωρείται «η καλύτερη φοιτήτρια της Σενεγάλης», έχει κερδίσει βραβεία και επαίνους, ενώ προσφάτως εξέδωσε και το πρώτο μυθιστόρημά της. Είναι μόλις 20 ετών. Θεωρείται εξαφανισθείσα από τις 4 Ιανουαρίου.

Ολοι «τρέχουν» τώρα για να βρουν την Ντιαρί: και η γαλλική αστυνομία και οι αρμόδιοι στο Ντακάρ, ακόμη και συμφοιτητές της – αυτοί οι τελευταίοι ίσως έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες να την εντοπίσουν, αφού αναζητούν στοιχεία ρωτώντας με επιμονή τον κόσμο στον δρόμο, στο καρτιέ της σχολής τους.

Το πρώτο μυθιστόρημά της Ντιαρί Σο, «Sous le visage d’un ange» («Κάτω από το αγγελικό πρόσωπο»)

Η Ντιαρί έγινε διασημότητα στη χώρα της με τις επιδόσεις της στο σχολείο. Ελαβε μέρος σε σχολικούς διαγωνισμούς και κέρδισε τίτλους όπως «Miss Science 2017» και «Καλύτερη φοιτήτρια της Σενεγάλης» και το 2018 και το 2019 – ο πρόεδρος της χώρας αυτοπροσώπως της απένειμε τα σχετικά έπαθλα σε απευθείας μετάδοση στην TV!

Το πατρονάρισμα από το αφρικανικό κράτος έγκειται στο γεγονός ότι η Ντιαρί συμβολίζει την επιτυχία του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα κορίτσια, το οποίο εκπόνησε ο σενεγαλέζος πρόεδρος Μακί Σαλ.

Τον περασμένο Αύγουστο η Ντιαρί δημοσίευσε το πρώτο μυθιστόρημά της, στα γαλλικά φυσικά, με τίτλο «Sous le visage d’un ange» («Κάτω από το αγγελικό πρόσωπο»). Στην παριζιάνικη σχολή της, τη «Louis-le-Grand», παρακολουθεί προπαρασκευαστικά μαθήματα για την εισαγωγή στις εμβληματικές για τη γαλλική εκπαίδευση πανεπιστημιακές σχολές  École Normale  και École Polytechnique, από τους αποφοίτους των οποίων το γαλλικό κράτος αλιεύει το ανώτατο διοικητικό προσωπικό του.

Η κοπέλα είχε πάει στην Τουλούζ, εξακριβώθηκε ότι επέστρεψε στο Παρίσι στις 4 του μηνός και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της. Οι σενεγαλέζοι συμφοιτητές της, περισσότερα από εκατό άτομα, την αναζητούν μοιράζοντας φυλλάδια και κάνοντας τη δική τους έρευνα γύρω από τη σχολή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...