171
Μια από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία, με τον Ταγίπ Ερντογάν να λαμβάνει το εμβόλιο | Twitter/Recep Tayyip Erdoğan

Το κινεζικό εμβόλιο έκανε ο Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 18:09
Μια από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία, με τον Ταγίπ Ερντογάν να λαμβάνει το εμβόλιο
|Twitter/Recep Tayyip Erdoğan

Το κινεζικό εμβόλιο έκανε ο Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 18:09

Εμβολιάστηκε δημόσια και σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την εκστρατεία εμβολιασμών κατά της Covid-19 στη χώρα του. Ο 66χρονος πολιτικός εμφανίστηκε με μαύρο μπλουζάκι και έκανε το εμβόλιο Coronavac, της κινεζικής φαρμακευτικής Sinovac.

Οπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Tύπου του κόμματός του AKP, Ομάρ Τσελίκ, στόχος του προέδρου ήταν να καθησυχάσει κάθε αμφιβολία των πολιτών σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Η Τουρκία έχει θρηνήσει 23.000 νεκρούς από την επιδημία της Covid-19, αν και πολλοί εκτιμούν ότι οι αριθμοί αυτοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Την Τετάρτη, η Υπηρεσία Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών της Τουρκίας είχε δώσει την έγκρισή της για να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο Coronavac, της κινεζικής εταιρείας Sinovac, με τον Ερντογάν να ανακοινώνει ότι η εμβολιασμοί θα ξεκινούσαν εντός των επόμενων 48 ωρών.

Σε πρώτη φάση η Τουρκία αναμένεται να παραλάβει 3 εκατομμύρια δόσεις, από τα 50 εκατομμύρια που έχει αγοράσει από τη Sinovac.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...