277
| EPA/STEPHANIE LECOCQ

Στο νοσοκομείο με πνευμονία λόγω κορονοϊού ο 83χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2020, 10:52
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/09/2020, 13:27

Στο νοσοκομείο με πνευμονία λόγω κορονοϊού ο 83χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2020, 10:52
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/09/2020, 13:27

Στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο εισήχθη το βράδυ της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος έχει διαγνωστεί θετικός με κορονοϊό.

Ο 83χρονος «Καβαλιέρε» βρισκόταν σε καραντίνα στο σπίτι του, ωστόσο μετά την εμφάνιση κάποιων συμπτωμάτων της ασθένειας, κρίθηκε πρέπον να νοσηλευτεί στο Σαν Ραφαέλε για εξετάσεις και «προληπτικούς λόγους» όπως ανέφερε η Λίντσια Ροντσούλι, γερουσιαστής και εκπρόσωπος του κόμματος του Μπερλουσκόνι.

«Ο Μπερλουσκόνι πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο. Το πρωί είχε ξυπνήσει λίγο άσχημα, αλλά τώρα είναι καλά και η νύχτα πέρασε ήσυχα. Είναι μια προληπτική νοσηλεία, για να παρακολουθούμε την εξέλιξη της Covid-19» είπε η ίδια, τονίζοντας στο ANSA ότι «δεν μας ανησυχεί η κατάστασή του».

Ο ίδιος, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τους οπαδούς του Forza Italia είπε: «Δεν έχω πια πυρετό, ούτε πονάω. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι καλά».

Ωστόσο, όπως ανέφεραν ιταλικά ΜΜΕ επικαλούμενα στενούς συνεργάτες του Μπερλουσκόνι, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας υπεβλήθη το πρωί της Παρασκευής σε αξονική τομογραφία και διεγνώστηκε με πνευμονία.

Θετικές στον κορονοϊό έχουν βρεθεί η σύντροφος του Μπερλουσκόνι, Μάρτα Φασίνα, καθώς και δύο από τα παιδιά του, η 36χρονη Μπάρμπαρα και ο 31χρονος Λουίτζι.

Οπως έσπευσαν να υπενθυμίσουν ιταλικά ΜΜΕ ο Μπερλουσκόνι –η περιουσία του οποίου αγγίζει σύμφωνα με το Forbes τα 6,6 δισ. δολάρια– είχε πρόσφατα φωτογραφηθεί με τον επιχειρηματία Φλάβιο Μπριατόρε ο οποίος δίνει επίσης μάχη με τον κορονοϊό στο ίδιο νοσοκομείο (εδώ).

Η Repubblica ανέφερε ότι Μπερλουσκόνι νοσηλεύεται σε ένα ειδικό δωμάτιο στην «αδαμάντινη» πτέρυγα του Σαν Ραφαέλε, που προορίζεται αποκλειστικά για ευκατάστατους ασθενείς. Ο ίδιος το αποκαλεί το «δικό του δωμάτιο» καθώς έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές εκεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...