436
|

Στο φως η ιστορία του 87χρονου «υπερτυχερού» που κρεμάστηκε από το μπαλκόνι

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 15:35

Στο φως η ιστορία του 87χρονου «υπερτυχερού» που κρεμάστηκε από το μπαλκόνι

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 15:35

Κυριακή 17 Μαρτίου. Η κληρωτίδα του Πρότο βγάζει ένα σούπερ τυχερό ο οποίος σπάει την μπάνκα και μετά από 54 συνεχόμενες κληρώσεις χωρίς νικητή στην πρώτη κατηγορία (7 στα 7), κερδίζει το τζακ ποτ των 984.541,74 ευρώ!

Το τυχερό δελτίο είχε παιχτεί σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στη Νέα Ιωνία και ο μεγάλος νικητής ήταν ένας 87χρονος, πατέρας δύο παιδιών.

Γρήγορα όμως, το νέκταρ της νίκης μετατράπηκε σε δηλητήριο που μέρα – μέρα έτρωγε την ψυχή και το σώμα του υπερτυχερού.

«Τα λεφτά δεν φέρνουν ευτυχία» λένε και για μία ακόμη φορά φάνηκε να επιβεβαιώνεται η χιλιοειπωμένη ρήση.

Δύο μήνες μετά ο νικητής του μεγάλου τζακ ποτ βρίσκεται κρεμασμένος από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην οδό Ανδρέα Δημητρίου στην Καλογρέζα.  Η θέα του άψυχου σώματός του να κρέμεται από το μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου της πολυκατοικίας προκαλεί ανατριχίλα στους γείτονες. Ανάμεσά τους, κάποιοι που όπως αποδεικνύεται, γνώριζαν το δράμα του αυτόχειρα από την ημέρα που του χαμογέλασε η τύχη.

Ο 87χρονος είχε χωρίσει πριν από περίπου 20 χρόνια. Εργοστασιάρχης τότε, σαγηνεύεται από μία υπάλληλο του εργοστασίου και μέσα σε λίγους μήνες αποφασίζει να πάρει διαζύγιο από την πρώτη του γυναίκα (με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά).

Εκτοτε ζούσε με τη δεύτερη σύζυγό του στο διαμέρισμα της Ανδρέα Δημητρίου.

Στα χρόνια που έρχονται όμως, τα πράγματα αλλάζουν, το εργοστάσιο κλείνει, ο ίδιος φθάνει στο χείλος της χρεοκοπίας και τελικά φθάνει στο σημείο να δουλεύει ως οδηγός ταξί για να τα βγάζει πέρα.

Μετά έρχεται η συνταξιοδότηση, με τη μικρή σύνταξη να είναι και η μοναδική πηγή εισοδήματός του.

Εν μέσω οικονομικής δυσπραγίας, έρχονται και άσχημα μαντάτα για την κόρη του από τον πρώτο του γάμο, που εμφανίζει καρκίνο.

Στις 17 Μαρτίου ο 87χρονος μπαίνει σε ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ στη Νέα Ιωνία για να δοκιμάσει την τύχη του με ένα δελτίο Τζόκερ με Πρότο. Εκείνη του χαμογελά καθώς η κληρωτίδα τον βγάζει μοναδικό νικητή στην πρώτη κατηγορία του Πρότο. Ο ίδιος αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι έχει κερδίσει το τζακ ποτ των 984.000 ευρώ.

Τα χρήματα φθάνουν και περισσεύουν για να βοηθήσει τα παιδιά του και να έχει μία άνετη ζωή  τα χρόνια που του απομένουν.

Λογαριάζει όμως χωρίς τον «ξενοδόχο», ήτοι τη δεύτερη γυναίκα του η οποία του παίρνει το δελτίο και εξαφανίζεται.

Το δράμα του ξεκινά. Φθάνει στο αποκορύφωμά του όταν εκείνη του κάνει έξωση από το σπίτι τους.

Σε ιδιόχειρο σημείωμά του ο 87χρονος περιγράφει τι ζούσε τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του και τι τον ώθησε τελικά στην αυτοκτονία.

Το πρωί της Δευτέρας τον βρίσκουν κρεμασμένο από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

«Ο δικηγόρος μου έκανε ό,τι μπορούσε, για να βγει η αλήθεια στη Δικαιοσύνη, αλλά…» έγραφε μεταξύ άλλων προτού προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...