200
Ο Κιρ Στάρμερ με τον Μπόρις Τζόνσον σε κοινή τους εμφάνιση τον περασμένο Οκτώβριο στο Λονδίνο. Ο ηγέτης των Εργατικών δείχνει να μπορεί να πάρει την πρωθυπουργία | EPA/UK PARLIAMENT/JESSICA TAYLOR

Στο 10% το προβάδισμα των Εργατικών μετά τις αποκαλύψεις για τα κορονο-πάρτι του Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2022, 00:12
Ο Κιρ Στάρμερ με τον Μπόρις Τζόνσον σε κοινή τους εμφάνιση τον περασμένο Οκτώβριο στο Λονδίνο. Ο ηγέτης των Εργατικών δείχνει να μπορεί να πάρει την πρωθυπουργία
|EPA/UK PARLIAMENT/JESSICA TAYLOR

Στο 10% το προβάδισμα των Εργατικών μετά τις αποκαλύψεις για τα κορονο-πάρτι του Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2022, 00:12

Θα φέρουν οι τρέλες του Μπόρις Τζόνσον τους Εργατικούς στην εξουσία στη Βρετανία; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο διάστημα μετά τους αλλεπάλληλους εξευτελισμούς του πρωθυπουργού και ηγέτη των Συντηρητικών.

Και μια νέα δημοσκόπηση δείχνει τώρα ότι η πολιτική μετατόπιση που σημειώθηκε το 2010, με την άνοδο των Τόρις του Ντέιβιντ Κάμερον στην εξουσία, ύστερα από 13 χρόνια πολιτικής ηγεμονίας των Εργατικών (Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν), τείνει να ακυρωθεί:

To Εργατικό Κόμμα υπό την ηγεσία του μετριοπαθούς Κιρ Στάρμερ έχει το μεγαλύτερο προβάδισμα έναντι των κυβερνώντων Συντηρητικών από το 2013 —αναλυτές το αποδίδουν τόσο στη δυσθυμία για την αποτυχία του Brexit αλλά βεβαίως και στις πρόσφατες αποκαλύψεις των διαφόρων πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια των lockdown της πανδημίας.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinium (διενεργήθηκε σε δείγμα 2.005 ατόμων μεταξύ 12 και 14 Ιανουαρίου) έδωσε στους Εργατικούς το 41% των ψήφων έναντι 31% για τους Τόρις.

Μολονότι η Βρετανία βρίσκεται στο μέσον του εκλογικού κύκλου, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θεωρείται βέβαιο ότι θα εντείνουν την πίεση προς τον Τζόνσον εντός του κυβερνώντος κόμματος, όπου πληθαίνουν τα στελέχη που του ζητούν να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, στη σκιά και των τελευταίων σκανδάλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...