271
Το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της Ενέρχονταρ μετά τους νέους βομβαρδισμούς | Telegram

Στη Ζαπορίζια η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας – Νέοι βομβαρδισμοί στην περιοχή

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 16:05
Το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της Ενέρχονταρ μετά τους νέους βομβαρδισμούς
|Telegram

Στη Ζαπορίζια η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας – Νέοι βομβαρδισμοί στην περιοχή

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 16:05

Για ακόμη μία φορά οι ουκρανικές δυνάμεις κατηγόρησαν εκ νέου τη Ρωσία την Τετάρτη ότι βομβάρδισε την πόλη όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, όπου στο μεταξύ έφτασε η αποστολή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA).

«Ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει την Ενέρχονταρ», ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram o επικεφαλής της διοίκησης της Νίκοπολης, που βρίσκεται απέναντι από την Ενέρχονταρ, στην άλλη πλευρά του ποταμού Δνείπερου, Γεφγκέν Γεφτουτσένκο. «Η κατάσταση με αυτές τις προκλήσεις είναι επικίνδυνη», πρόσθεσε.

Ο Ντμίτρο Ορλόφ, ο δήμαρχος του Ενέρχονταρ που πρόσκειται στο Κίεβο, ο οποίος είναι τώρα εξόριστος, δημοσίευσε από την πλευρά του εικόνες από το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με κατεστραμμένη την πρόσοψη.

Το κτίριο αυτό ευτυχώς βρίσκεται σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού –στόχος εδώ και εβδομάδες βομβαρδισμών για τους οποίους Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται– μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Γεφτουτσένκο δήλωσε ότι οι Ρώσοι, οι οποίοι ελέγχουν το Ενέρχονταρ και τον σταθμό, βομβάρδισαν την πόλη ώστε να επιρρίψουν την ευθύνη στις ουκρανικές δυνάμεις. «Ο σκοπός αυτού του θεάματος είναι να προκαλέσουν μια αντίστοιχη εικόνα για την αποστολή της IAEA», υποστήριξε.

Λίγη ώρα μετά τις παραπάνω δηλώσεις, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ανέφεραν ότι οι επιθεωρητές της IAEA έφτασαν στην πόλη της Ζαπορίζιας, στη νότια Ουκρανία, στο πλαίσιο του ταξιδιού τους προς τον ομώνυμο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό σταθμό.

Η αυτοκινητοπομπή περίπου είκοσι οχημάτων, τα μισά από τα οποία φέρουν την ένδειξη «UN» (OHE), και ένα ασθενοφόρο εισήλθαν τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τετάρτης στην πόλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Ζαπορίζια βρίσκεται σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...