303
Οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, κατά τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια | INTIMEnews

Στη φυλακή οι συλληφθέντες για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 14:50
Οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, κατά τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια
|INTIMEnews

Στη φυλακή οι συλληφθέντες για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 14:50

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι δύο συλληφθέντες ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Οι δύο κατηγορούμενοι, 41 και 45 ετών αντίστοιχα, βρίσκονται αντιμέτωποι με τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις, αλλά και κατοχή εκρηκτικών και όπλων.

Ενώπιον του ανακριτή αμφότεροι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται  και ειδικότερα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη καθώς και στις πρεσβείες της Γαλλίας και του Μεξικού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο συλληφθέντες, εκτός από την κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»,  φέρονται να ευθύνονται για εκρήξεις, για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον αστυνομικών και μία ληστεία.

Κατά πληροφορίες, ο 41χρονος αρνήθηκε ότι είναι μέλος της οργάνωσης, αλλά και ότι έλαβε μέρος  στη ληστεία στο Χολαργό. Οπως υποστήριξε, το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση, καθώς δεν υπάρχει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική που τον κατέδειξε ως τρομοκράτη.

Ο δικηγόρος του έτερου κατηγορούμενου, Κώστας Παπαδάκης, υποστήριξε ότι ο εντολέας του (ο 45χρονος) αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

«Η Αντιτρομοκρατική έχει ανάγκη από επιτυχίες γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά την αποχώρηση των δύο κατηγορουμένων από τα δικαστήρια δεν έλειψαν τα έκτροπα, όταν «αλληλέγγυοι» που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο πέταξαν καφέδες και νερά στους αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...