339
Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε παλιότερη φωτογραφία στη Βουλή | Intimenews

Υπόθεση Novartis: Τη δίωξη Λοβέρδου για δωροδοκία παρήγγειλε η Τουλουπάκη

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 14:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/11/2019, 18:03
Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε παλιότερη φωτογραφία στη Βουλή
|Intimenews

Υπόθεση Novartis: Τη δίωξη Λοβέρδου για δωροδοκία παρήγγειλε η Τουλουπάκη

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 14:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/11/2019, 18:03

Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της δωροδοκίας σε βάρος του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου έδωσε την Τρίτη η επικεφαλής της Eισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kathimerini.gr, η παραγγελία δόθηκε μετά την απόφαση της Βουλής για άρση της ασυλίας του, που ελήφθη με πρωτοβουλία του κ. Λοβέρδου, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει χρήση των ευχερειών που του παρέχει ο νόμος.

Η παραγγελία δόθηκε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μία ημέρα μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα, ο οποίος ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών και την ανάληψη από εμπειρότερους δικαστές του συνόλου της υπόθεσης για τη Novartis, περιλαμβανομένου και του πακέτου με τους πολιτικούς που χειρίζεται ακόμα η Εισαγγελία Διαφθοράς (εδώ)..

Μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του κ. Λοβέρδου, που είναι τυπική πλέον, αφού η παραγγελία του εισαγγελέα πάντα εκτελείται, και εφόσον στο μεταξύ συγκληθεί η Ολομέλεια των εφετών, η περίπτωση Λοβέρδου θα πάει στο εφετείο και θα απασχολήσει τους εφέτες που θα οριστούν, προκειμένου η υπόθεση της Novartis, που καρκινοβατεί επί τρία και πλέον χρόνια, να διεκπεραιωθεί σύντομα, όπως ζητά με το έγγραφό του και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Σε μια πρώτη αντίδραση, μέσω social media, o κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «αμετανόητους σκευωρούς, που θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά», ενώ παράλληλα σημείωσε πως «σήμερα έβγαλαν και το τελευταίο προσωπείο τους».

«Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο ποινικός κώδικας ορίζει», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής στην ανάρτησή του στο Twitter.

Με λιτό αλλά δηκτικό τρόπο σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής την παραγγελία της κυρίας Τουλουπάκη για άσκηση ποινικής δίωξης στον κ. Λοβέρδο.

«Μια μέρα μετά το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αφαίρεση του φακέλου από την κυρία Τουλουπάκη , αυτή σπεύδει άρον άρον, να παραγγείλει δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου. Πρόσθεσε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της σκευωρίας. Ομως η αλήθεια θα λάμψει», ανέφερε σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...