286
|

Αυτοί είναι οι τρεις τρομοκράτες της Επαναστατικής Αυτοάμυνας

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 20:10

Αυτοί είναι οι τρεις τρομοκράτες της Επαναστατικής Αυτοάμυνας

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 20:10

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν το Σάββατο ενώ ο τρίτος αναζητείται.

Oπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η δημοσιοποίηση των στοιχείων γίνεται προκειμένου να συγκεντρωθούν πληροφορίες για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, με την ΕΛΑΣ να ζητά στο πλαίσιο αυτό όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω πρόσωπα, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).

Πρόκειται για τους:

– ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής, που γεννήθηκε την 09-10-1978 στην Αθήνα Αττικής.

– ΜΠΑΚΑΣ Διονύσιος του Χρήστου και της Ελένης, που γεννήθηκε την 11-05-1974 στην Αθήνα Αττικής.

– ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Δημήτριος του Βίκτωρα και της Νίκης, που γεννήθηκε την 14-02-1973 στην Αθήνα Αττικής, ο οποίος αναζητείται για την ίδια υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο συνελήφθησαν δύο μέλη της οργάνωσης που ετοίμαζαν αιματηρό χτύπημα σε αστυνομικό στόχο.

Το χτύπημα θα γινόταν κοντά στην επέτειο του Πολυτεχνείου ή κοντά στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ τα μέλη της οργάνωσης διέθεταν βαρύ οπλισμό, όπως τυφέκια εφόδου Καλάζνικοφ αλλά και εκρηκτικές ύλες.

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» καλούνται να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή για βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν τα κακουργήματα:

-των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση

-της τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και

-της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων

Επίσης, τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα: της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...