430
Η πριγκίπισα Χάγια: και σπουδαγμένη στη Βρετανία και έκτη σύζυγος του εμίρη... | EPA

Ντουμπάι: στα δικαστήρια η διαμάχη του εμίρη με την (έκτη) σύζυγό του

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 15:40
Η πριγκίπισα Χάγια: και σπουδαγμένη στη Βρετανία και έκτη σύζυγος του εμίρη...
|EPA

Ντουμπάι: στα δικαστήρια η διαμάχη του εμίρη με την (έκτη) σύζυγό του

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 15:40

Η διαμάχη ανάμεσα στον ηγέτη του Ντουμπάι, εμίρη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, και την εν διαστάσει πλέον σύζυγό του, πριγκίπισσα Χάγια, όχι μόνο μεταφέρεται στα δικαστήρια, αλλά παίρνει και διπλωματική διάσταση, καθώς υπάρχουν αναφορές ακόμη και για παρέμβαση στη βρετανική κυβέρνηση για την επιστροφή της πριγκίπισσας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Guardian σημειώνει ότι έχουν γίνει εκκλήσεις μέσω ιδιωτικών διαύλων από τα Εμιράτα στη Βρετανία για να επιστρέψει η Χάγια, ωστόσο το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών αντιμετωπίζει το θέμα σαν ιδιωτική διαφωνία. Εν τω μεταξύ, η δίκη που άρχισε μετά τη φυγή της Χάγια από το Ντουμπάι, πρόκειται να συνεχιστεί μέσα στον Ιούλιο.

Η 45χρονη Χάγια, κόρη του αποθανόντος βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν (και ετεροθαλής αδελφή του νυν βασιλιά Αμπντάλα) έχει εγκαταλείψει εδώ και εβδομάδες την κατοικία της στο Ντουμπάι και ζει στη Βρετανία. Νωρίτερα είχε ζητήσει άσυλο από τη Γερμανία. Είναι  ιδιοκτήτρια κατοικίας αξίας 85 εκατ. στερλινών κοντά στο παλάτι του Κένσινγκτον, στο Λονδίνο – σε αυτή πιστεύεται ότι έχει καταφύγει.

Εγκατέλειψε τον σύζυγό της μαζί με τα παιδιά τους, την 11χρονη Τζαλίλα και τον 7χρονο Ζαγιέντ.

Με τον σεΐχη παντρεύτηκαν το 2004. Είναι η δεύτερη σύζυγος στην ιεραρχία και η έκτη κατά σειρά για τον μονάρχη. Ο εμίρης πιστεύεται ότι έχει 23 παιδιά.

Οι Times σημειώνουν ότι ο 69χρονος μονάρχης έχει δημοσιεύσει στίχους όπου εκφράζει τη θλίψη του για τη φυγή της συζύγου του: «Εχουμε μια αρρώστια που δεν γιατρεύουν τα φάρμακα. Ξανά και ξανά προσπάθησα να σε συναντήσω, αλλά οι προσπάθειές μου ήταν μάταιες» γράφει. Ακόμη, λέγεται ότι την επισκέφθηκε στη Γερμανία ζητώντας της να επιστρέψει στο Ντουμπάι ή ζητώντας από τη γερμανική κυβέρνηση να την πείσει να επιστρέψει.

Σε κάθε περίπτωση, η Χάγια έχει να εμφανιστεί δημόσια εδώ και εβδομάδες ενώ οι λογαριασμοί της στα κοινωνικά δίκτυα δεν εμφανίζουν δραστηριότητα. Δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε η απουσία της από τις ιπποδρομίες του Ασκοτ όπου συνήθιζε να εμφανίζεται κάθε χρόνο.

Η Χάγια είναι πρόσωπο που θεωρείται ότι είναι κοντά στη βρετανική βασιλική οικογένεια. Εχει φοιτήσει σε ιδιωτικά βρετανικά σχολεία, σπούδασε στην Οξφόρδη και είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ.

Αλλη μια φυγή από το Ντουμπάι

Η βασιλική οικογένεια στα Εμιράτα έχει έλθει στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω της υπόθεσης της πριγκίπισσας  Λατίφα, κόρης του εμίρη, η οποία είχε προσπαθήσει να αποδράσει με σκάφος από το Ντουμπάι.

Επίλεκτη στρατιωτική ομάδα κατάφερε να εντοπίσει την 33χρονη Λατίφα σε ιδιωτικό σκάφος ανοικτά της Ινδίας (πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τη χώρα της) και να τη φέρει πίσω δια της βίας. Οι Αρχές του Ντουμπάι αρνούνται ότι κακομεταχειρίστηκαν ή ότι απήγαγαν τη Λατίφα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...