290
|

Γιατί αγοράζουν τόσους καταστροφείς εγγράφων τα υπουργεία;

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 10:02

Γιατί αγοράζουν τόσους καταστροφείς εγγράφων τα υπουργεία;

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 10:02

Το ρεπορτάζ που υπήρχε ήδη από τα μέσα του Ιουνίου (εδώ) ότι στα υπουργεία οι καταστροφείς εγγράφων δουλεύουν σε φρενήρεις ρυθμούς καθώς οι υπουργοί είναι βέβαιοι για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και ετοιμάζονται να… παραδώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιβεβαιώθηκε με την αποκάλυψη ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει τουλάχιστον τέσσερις παραγγελίες για τέτοια μηχανήματα.

Οπως ανέφερε το protothema.gr, τα υπουργεία προμηθεύονται το τελευταίο διάστημα καταστροφείς εγγράφων, εγείροντας σοβαρές υποψίες ότι επιχειρείται προσπάθεια εξαφάνισης απόρρητων εγγράφων από κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν αποχωρήσουν από την εξουσία.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν προχωρήσει σε αγορά ειδικών μηχανημάτων για την καταστροφή εγγράφων τουλάχιστον τέσσερα υπουργεία ενώ και η γενική γραμματεία του Πρωθυπουργού προχώρησε λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου σε συντήρηση του αντίστοιχου μηχανήματος που διαθέτει.

Μάλιστα το σχετικό ρεπορτάζ του Χρήστου Μπόκα αναφέρει πως στη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία αντιγραφής των αρχείων από τον κεντρικό server της υπηρεσίας, προκειμένου – όπως αναφέρουν σχετικές καταγγελίες – να εξαφανιστούν-διαγραφούν σημαντικά διαβαθμισμένα (απόρρητα) αρχεία!

Αντίστοιχες καταγγελίες για μεταφορά εγγράφων με κούτες και σακούλες σκουπιδιών υπάρχουν και για το κτίριο που στεγάζεται το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής του Νίκου Παππά και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Οπως αναφέρεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με σχετική απόφαση στις 13 Ιουνίου, προμηθεύτηκε τρεις καταστροφείς εγγράφων για το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Αγγελου Τόλκα και άλλον έναν για τη διεύθυνση ηλεκτρονικών αδειών διαμονής.

Την ίδια ημέρα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προχώρησε σε προμήθεια ειδικού μηχανήματος καταστροφής «εγγράφων μεγάλου όγκου» για λογαριασμό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Στις 10 Ιουνίου δόθηκε εντολή από το υπουργείο Ναυτιλίας για την πληρωμή μηχανήματος καταστροφής εγγράφων.

Στις 31 Μαΐου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε διαδικασία απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια 16 καταστροφέων εγγράφων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...