446
Η Τέιλορ Σουίφτ: « Μιλάμε για τραγούδια που έγραψα ξαπλωμένη στο πάτωμα της κρεβατοκάμαράς μου...» | Taylor Swift / Facebook

Εξαπατημένη και οργισμένη η Τέιλορ Σουίφτ: η μουσική της δεν της ανήκει

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 15:46
Η Τέιλορ Σουίφτ: « Μιλάμε για τραγούδια που έγραψα ξαπλωμένη στο πάτωμα της κρεβατοκάμαράς μου...»
|Taylor Swift / Facebook

Εξαπατημένη και οργισμένη η Τέιλορ Σουίφτ: η μουσική της δεν της ανήκει

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 15:46

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι πλέον αρκετά ισχυρή, ώστε να κηρύξει τον πόλεμο ενάντια σε έναν από τους πιο ισχυρούς μάνατζερ της μουσικής βιομηχανίας, καθώς διακυβεύονται τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής της. Η αμερικανίδα ποπ σταρ και τραγουδοποιός δήλωσε απογοητευμένη και αηδιασμένη με τον Σκούτερ Μπράουν, τον άνθρωπο που μανατζάρει μεταξύ πολλών άλλων και τους Τζάστιν Μπίμπερ και Κάνιε Γουέστ. Ο ίδιος, κατάφερε με διάφορους υπόγειους τρόπους να γίνει ο νόμιμος ιδιοκτήτης και διαχειριστής της πλειονότητας της μουσικής της και όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, η Σουίφτ τον κατηγορεί για «διαρκές και επίμονο μπούλινγκ».

View this post on Instagram

✌️Friday calmness✌️

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Η 29χρονη σούπερ σταρ υποστηρίζει ότι υπέγραψε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία σε ηλικία μόλις 15 ετών με τον όρο ότι δεν είχε το δικαίωμα ιδιοκτησίας των πνευματικών δικαιωμάτων των τραγουδιών της. Οσο μεγάλωνε και αποκτούσε μεγαλύτερη ισχύ και επίγνωση του πώς λειτουργεί το αδηφάγο σύστημα, εκλιπαρούσε να αγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής της.

Με μεγάλη της έκπληξη, πληροφορήθηκε ότι ο Μπράουν είναι πλέον ο βασικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής των δικαιωμάτων των τραγουδιών της. «Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ, ήταν το αδιάκοπο μπούλινγκ χειραγώγησης που είχα βιώσει στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια» λέει χαρακτηριστικά η Σουίφτ.

Και συνεχίζοντας: «Για πολλά χρόνια παρακαλούσα για το δικαίωμα να έχω τα ηνία της ίδιας μου της μουσικής. Η εταιρεία Big Machine μου κάνει εκβιασμούς του τύπου ότι αν θέλω να ανακτήσω τα δικαιώματα έστω και ενός μόνο από τους παλαιότερους μου δίσκους μου, θα πρέπει πρώτα να βγάλω νέο άλμπουμ με την ίδια εταιρεία. Αναγκάστηκα να πάρω τη βασανιστική απόφαση και να αφήσω πίσω ένα μεγάλο κομμάτι από το παρελθόν μου. Μιλάμε για τραγούδια που έγραψα ξαπλωμένη στο πάτωμα της κρεβατοκάμαράς μου και βιντεοκλίπ που οραματίστηκα και για τα οποία πλήρωσα από την τσέπη μου, από τα λεφτά που έβγαζα τραγουδώντας στην αρχή σε μπαράκια, μετά σε μεγαλύτερα κλαμπ και στη συνέχεια σε μεγάλα στάδια».

Ξεμπροστιάζοντας λοιπόν τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από αυτό το μουσικό έγκλημα: «Τώρα λοιπόν ο Σκούτερ Μπράουν μου στερεί τη δουλειά ολόκληρης της καριέρας μου, καθώς δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να την αγοράσω. Ουσιαστικά, η μουσική μου κληρονομιά βρίσκεται στα χέρια κάποιου που προσπάθησε να την καταχραστεί. Αυτός ήταν ο χειρότερός μου εφιάλτης και τελικά έγινε πραγματικότητα. Αυτά συμβαίνουν όταν υπογράφεις συμβόλαιο σε ηλικία 15 ετών. Δεν φαντάστηκα ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου ότι αυτός ο άνθρωπος θα κατέληγε να είναι ο ιδιοκτήτης της μουσικής μου».

Μέχρι στιγμής, ο Μπράουν δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο. Μόνο η σύζυγός του έσπευσε να τον υποστηρίξει μέσω social media, γράφοντας: «Ο σύζυγός μου δεν θα έκανε ποτέ μπούλινγκ σε κανέναν. Εχει αφιερώσει τη ζωή του στο να υπερασπίζεται τους ανθρώπους και τους σκοπούς στους οποίους πιστεύει».

Προφανώς η Τέιλορ Σουίφτ έχει εντελώς αντίθετη άποψη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...