841
Το σοκ από τα όσα είδαμε στον αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία ήταν τεράστιο. Ομως τώρα ο Δανός είναι καλά και πλέον μπορούμε να στρέψουμε ξανά το ενδιαφέρον μας στο χορτάρι | CreativeProtagon

Ο Ερικσεν χαμογέλασε, ας απολαύσουμε μπάλα

Sportscaster Sportscaster 15 Ιουνίου 2021, 17:35
Το σοκ από τα όσα είδαμε στον αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία ήταν τεράστιο. Ομως τώρα ο Δανός είναι καλά και πλέον μπορούμε να στρέψουμε ξανά το ενδιαφέρον μας στο χορτάρι
|CreativeProtagon

Ο Ερικσεν χαμογέλασε, ας απολαύσουμε μπάλα

Sportscaster Sportscaster 15 Ιουνίου 2021, 17:35

Ευτυχώς, είναι καλά. Ο Κρίστιαν Ερικσεν, ο δανός μέσος που το περασμένο Σάββατο κατέρρευσε στο γήπεδο, στον αγώνα με τη Φινλανδία, προκαλώντας παγκόσμιο «σοκ», ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την πρώτη του φωτογραφία από το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύεται. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής, που εικονίζεται χαμογελαστός και ευδιάθετος, μας έστειλε κι ένα μήνυμα: «Γεια σε όλους. Ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά και καταπληκτικά μηνύματα από όλο τον κόσμο. Σημαίνουν πολλά, για μένα και την οικογένειά μου. Είμαι καλά, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Πρέπει να κάνω μερικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, αλλά νιώθω εντάξει. Τώρα θα ενθαρρύνω τους συμπαίκτες μου στους επόμενους αγώνες του Eurο. Παίξτε για όλη τη Δανία».

Από την ώρα που πληροφορηθήκαμε ότι ο Ερικσεν γλίτωσε τα χειρότερα, αναζητούσαμε μια σκηνή, σε αυτό το Euro, που θα έσβηνε από το μυαλό μας εκείνες τις απαίσιες εικόνες της παρ’ ολίγον τραγωδίας. Μας την πρόσφερε χθες (Δευτέρα) ο Πάτρικ Σικ, σκοράροντας ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουμε απολαύσει στη διοργάνωση. Σίγουρα, το πρώτο που επιτεύχθηκε από τόσο μεγάλη απόσταση – περίπου 45 μέτρων. Ο 25χρονος τσέχος φορ είχε, μόλις, περάσει τη μεσαία γραμμή του γηπέδου, όταν σήκωσε το κεφάλι και είδε τον γκολκίπερ της Σκωτίας να βρίσκεται αρκετά βήματα έξω από την εστία του. Τότε, με ένα καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντέιβιντ Μάρσαλ, εκεί που ήταν αδύνατο να την προλάβει.

Με μια κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι ο Σικ είχε πετύχει και το πρώτο γκολ των Τσέχων στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης, όπου 12.000 θεατές είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την επιστροφή της εθνικής ομάδας της Σκωτίας στις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια. Οταν, το 2019, η Ρόμα τον άφηνε να φύγει επειδή ήταν «χασογκόλης» (5 τέρματα σε 2 σεζόν), ασφαλώς δεν περίμενε ότι ένα γκολ του αριστεροπόδαρου νεαρού, παίκτη της Λεβερκούζεν σήμερα, θα έκανε τέτοιον «ντόρο».

Μετά το πιο… μακρινό γκολ είχαμε, χθες, και το πρώτο αυτογκόλ τερματοφύλακα στα χρονικά του Euro. Σημειώθηκε στο παιχνίδι Πολωνίας – Σλοβακίας (1-2). Ο Μακ (γνωστός μας από την εποχή που έπαιζε στον ΠΑΟΚ) σούταρε, και η μπάλα κατέληξε στην πολωνική εστία από καραμπόλα. Πρώτα χτύπησε στο δοκάρι, κι έπειτα στην πλάτη του Βόιτσεχ Σέζνι. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση ο πολωνός γκολκίπερ της Γιουβέντους είναι… σεσημασμένος άτυχος. Στην πρώτη του συμμετοχή, στο Euro 2012, είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα για πέναλτι σε βάρος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη (Πολωνία – Ελλάδα 1-1). Τέσσερα χρόνια αργότερα, στη Γαλλία, τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι της Πολωνίας (1-0 τη Βόρεια Ιρλανδία), και δεν κατάφερε να αγωνιστεί στα υπόλοιπα ματς. Και, τώρα, αυτό…

Στο τρίτο χθεσινό ματς η Ισπανία έγινε το πρώτο από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, που «σκόνταψε». Επαιξε τους Σουηδούς… στο μισό γήπεδο, κράτησε την μπάλα στα πόδια της περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα σε Euro τα 40 τελευταία χρόνια (η κατοχή της έφτασε το 84%!), έχασε ευκαιρίες, όμως ήταν «φλύαρη» απέναντι στη μαζική άμυνα των Σουηδών, την οποία θα ζήλεψαν ακόμη και οι Ιταλοί. Ο πρώην γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Ολσεν, έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Κι αν ο παλιός σέντερ-φορ του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ, ήταν εύστοχος στην τεράστια ευκαιρία για γκολ που του παρουσιάστηκε, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για τους Ισπανούς, που δεν κατάφεραν να σκοράρουν στην πρεμιέρα ενός Euro, ή ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.

Παραλίγο να «την πατήσουν» και οι Ολλανδοί, την Κυριακή, όμως στο τέλος τους έσωσε ένας πλάγιος μπακ, ο καταπληκτικός Ντάμφρις. Στο παιχνίδι τους με τους Ουκρανούς (3-2), το καλύτερο που παρακολουθήσαμε μέχρι στιγμής, ο παίκτης της Αϊντχόφεν σκόραρε το νικητήριο γκολ, ενώ είχε συμμετοχή και στα δύο τέρματα με τα οποία οι «Οράνιε» είχαν προηγηθεί στο σκορ. Πάντως, αν η Ολλανδία θέλει να φτάσει μακριά στη διοργάνωση, θα πρέπει να «σουλουπώσει» την άμυνά της, έστω και χωρίς τον φαν Ντάικ. Ο τρόπος με τον οποίο δέχτηκε το δεύτερο γκολ, από στατική φάση, θα πρέπει να την προβληματίσει.

Τα υπόλοιπα φαβορί έδειξαν αρετές και σοβαρότητα. Η εθνική Αγγλίας, που είχε να ξεπεράσει το πιο ψηλό εμπόδιο, νίκησε, εκτός από την Κροατία, και την «κατάρα» που την καταδίωκε σε όλες τις πρεμιέρες της. Ο Φόντεν και ο Μάουντ έχουν προσθέσει ποιότητα στην ομάδα. Η Ιταλία (3-0 την Τουρκία), με τους εξαιρετικούς κεντρικούς μέσους, ίσως θα πρέπει να ανησυχεί για τους «ηλικιωμένους» και αρκετά ταλαιπωρημένους από τραυματισμούς κεντρικούς της αμυντικούς. Και το Βέλγιο (3-0 τη Ρωσία), αν και η αλήθεια είναι ότι η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν προσφερόταν για ασφαλή συμπεράσματα, θα πρέπει να χαίρεται που ο Λουκάκου παραμένει «καυτός», για να σχηματίσει με τον ντε Μπρόινε και τον Αζάρ μια φοβερή «τριάδα».

Στα δέκα ματς που παίχτηκαν μέχρι στιγμής, καλές ομάδες είδαμε αρκετές. Καμιά τους, όμως, δεν ξεχώρισε ξεκάθαρα απ’ όλες τις άλλες. Ισως, αυτό το γκραν φαβορί που αναζητούμε, να το βρούμε στους αποψινούς αγώνες, με τους οποίους ολοκληρώνεται η Matchday 1 του Euro 2020. Η κάτοχος του τροπαίου, Πορτογαλία, θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει μπροστά του κάμποσα ρεκόρ να καταρρίψει. Και η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία, θα αναμετρηθεί στο Μόναχο με τη Γερμανία, σε ένα ματς που θα μπορούσε να είναι ο τελικός του Euro.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...