207
Η Μαρία Σαράποβα στον ημιτελικό του πρωταθλήματος Οπεν στο Τόκιο το 2009 | REUTERS/Michael Caronna

«Αντίο» είπε στο τένις η τεράστια Σαράποβα

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 18:35
Η Μαρία Σαράποβα στον ημιτελικό του πρωταθλήματος Οπεν στο Τόκιο το 2009
|REUTERS/Michael Caronna

«Αντίο» είπε στο τένις η τεράστια Σαράποβα

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 18:35

Την αποχώρησή της από τον αθλητισμό και το τένις ανακοίνωσε μέσω του περιοδικού Vanity Fair η ρωσίδα πρωταθλήτρια Μαρία Σαράποβα, ύστερα από 28 χρόνια και πολλές μεγάλες νίκες.

Η 32χρονη σήμερα Σαράποβα είχε κατακτήσει σε ηλικία 17 ετών τον μοναδικό της τίτλο στο φημισμένο τουρνουά Wimbledon.

Είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο απλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και το 2016 είχε βρεθεί ντοπέ και είχε μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης.

Σύμφωνα με το Forbes, η Σαράποβα ήταν επί 11 χρόνια η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα αθλήτρια χάρη στα «χρυσά» συμβόλαια που είχε υπογράψει με τις εταιρείες Nike και Evian.

Η Ρωσίδα και πρώην νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, πόσταρε φωτογραφία από την παιδική της ηλικία και έγραψε στο Instagram ότι «το τένις μου έδειξε τον κόσμο και μου έδειξε από τι είμαι φτιαγμένη. Μέσω αυτού τέσταρα τον εαυτό μου και μετρούσα το πώς μεγάλωνα. Ετσι, ό,τι κι αν είναι αυτό που θα διαλέξω για το επόμενο κεφάλαιό μου, το επόμενο βουνό μου, ακόμη θα σπρώχνω. Ακόμη θα σκαρφαλώνω. Ακόμη θα μεγαλώνω».

View this post on Instagram

Tennis showed me the world—and it showed me what I was made of. It’s how I tested myself and how I measured my growth. And so in whatever I might choose for my next chapter, my next mountain, I’ll still be pushing. I’ll still be climbing. I’ll still be growing. Tennis—I’m saying goodbye.

A post shared by Maria Sharapova (@mariasharapova) on

Τους τελευταίους 18 μήνες υπέφερε από τραυματισμούς στον ώμο και το χέρι, οι οποίοι την είχαν κρατήσει μακριά από τα γήπεδα, ενώ στο τελευταίο Αυστραλιανό Οπεν είχε ηττηθεί από την Ντόνα Βέκιτς στον πρώτο κιόλας γύρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...