395
Τα προεκλογικά έξοδα του Τραμπ ήταν τεράστια: μέσα σε ένα εξάμηνο σπατάλησε περί τα 800 εκατομμύρια δολάρια | REUTERS/Jonathan Ernst

Σπάταλος ο Τραμπ, ξόδεψε 800 εκατ. δολάρια σε ένα εξάμηνο!

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 08:45
Τα προεκλογικά έξοδα του Τραμπ ήταν τεράστια: μέσα σε ένα εξάμηνο σπατάλησε περί τα 800 εκατομμύρια δολάρια
| REUTERS/Jonathan Ernst

Σπάταλος ο Τραμπ, ξόδεψε 800 εκατ. δολάρια σε ένα εξάμηνο!

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 08:45

Πού πήγαν τα λεφτά; Σε πολυτέλειες; Στα έξοδα των σωματοφυλάκων; Περίεργο… Ο άνθρωπος που είναι τώρα το «αφεντικό» του Λευκού Οίκου είναι γνωστό ότι από χρήμα δεν πάσχει. Δεν είναι απλώς ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά, όπως λένε, ολόκληρος «μεγιστάνας». Γνωρίζει το κεφάλαιο αλλά και το πώς πρέπει να το διαχειρίζεται. Τι, τάχα, να έχει συμβεί, και η προεκλογική εκστρατεία του ξέμεινε από «καύσιμη ύλη»;

Το τελευταίο πενηνταήμερο της προεκλογικής εκστρατείας βρίσκει, λοιπόν, τον υποψήφιο Τραμπ οικονομικώς εξαντλημένο. Σε τέτοιο βαθμό κιόλας, που δήλωσε ότι σκέφτεται να ξοδέψει 100 εκατ. δολάρια από τη δική του τσέπη.

Οσο και αν δεν μπορείς να τον πάρεις στα σοβαρά, αφού έχει δώσει δικαιώματα πλειστάκις, δεν μπορεί, τέτοιου είδους κουβέντες αποκαλύπτουν ότι υπάρχει όντως πρόβλημα, είναι σημαδιακές λέξεις, όπως ο καπνός που υποδηλώνει τη φωτιά. Στην πυρκαγιά βέβαια καίγονται πουρνάρια, αλλά στην προεκλογική εκστρατεία δολάρια. Ετσι ο πρόεδρος μπήκε σε οικονομική στενωπό την ίδια ώρα που ο αντίπαλός του, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, μαζεύει μπόλικο χρήμα.

Τώρα που όλοι οι ψηφοφόροι εντείνουν την προσοχή τους και αποφασίζουν ποιον θα ψηφίσουν, γράφει η Repubblica, μία έρευνα των New York Times αποκαλύπτει ότι ο Τραμπ την προηγούμενη άνοιξη είχε στο προεκλογικό ταμείο του έναν θησαυρό: ένα δισεκατομμύριο δολάρια! Ηταν σοβαρό πλεονέκτημα στην κούρσα, αλλά εξανεμίστηκε: απέμειναν μόνο 200 εκατομμύρια, τα υπόλοιπα  800 εκατομμύρια έχουν εξαφανιστεί!

Το ιταλικό Μέσο παρατηρεί ότι τώρα η δυναμική έχει αντιστραφεί υπέρ του Μπάιντεν, ο οποίος συνεχώς μαζεύει λεφτά – 365 εκατομμύρια δολάρια κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο μέσα σε έναν μήνα, τον περασμένο Αύγουστο.

Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί στο ερώτημα πού πήγαν τα λεφτά της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είναι η εξής: φαίνεται ότι και οι σύμβουλοί του απέκτησαν τις ίδιες με αυτόν πολυτελείς συνήθειες – και τα πολυτελή πράγματα πληρώνονται.

Λόγου χάρη, έγινε γνωστό ότι ο Τραμπ ανάγκασε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να επωμιστεί τον παχυλό μισθό του αγαπημένου του σωματοφύλακα, που τον είχε στο προσωπικό της δικής του επιχείρησης, του Trump Tower.

Οι διαφημίσεις, επίσης, κοστίζουν: λέγεται ότι ένας χώρος προβολής στον μεγάλο τελικό του SuperBowl (αμερικανικό φούτμπολ) στοίχισε 11 εκατομμύρια δολάρια.

Στην κορυφή της λίστας των πεπραγμένων κακοδιοίκησης βρίσκονται τα έξοδα του προηγουμένου επικεφαλής της εκστρατείας, ο οποίος ξόδεψε μεγάλα ποσά σε ενοικιάσεις πολυτελών γραφείων, προσλήψεις προσωπικού, κ.ά. Επίσης: τα νομικά έξοδα του Τραμπ μπορεί να επιβάρυναν την εκστρατεία του.

Ετσι, τα άδεια ταμεία του υποψηφίου Τραμπ και, σε αντίθεση, τα γεμάτα του Μπάιντεν, δίνουν σαφές προβάδισμα στον δεύτερο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...