243
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αισιοδοξεί ότι σύντομα θα συμμετάσχει σε προεκλογική εκστρατεία | EPA/MATTEO BAZZI

Μπερλουσκόνι: Δίνω μάχη για να ξεπεράσω την κόλαση του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 10:36
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αισιοδοξεί ότι σύντομα θα συμμετάσχει σε προεκλογική εκστρατεία
|EPA/MATTEO BAZZI

Μπερλουσκόνι: Δίνω μάχη για να ξεπεράσω την κόλαση του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 10:36

Αγώνα για να ξεπεράσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού παραδέχτηκε πως δίνει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα στο Μιλάνο.

Ο Μπερλουσκόνι μίλησε την Τρίτη τηλεφωνικά με γερουσιαστές του κόμματός του, του Forza Italia, και ήταν ειλικρινής για την κατάσταση της υγείας του. «Δίνω μάχη για να ξεπεράσω αυτή την ασθένεια, που είναι πραγματική κόλαση, είναι τρομερά άσχημη», είπε.

Από τις χιλιάδες ασθενών που εξετάσθηκαν στο Σαν Ραφαέλε, το νοσοκομείο όπου βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη, «είμαι ο πέμπτος σε ό,τι αφορά το ιικό φορτίο», επισήμανε.

Πρόσθεσε προς τους γερουσιαστές: «Εβαλα τα δυνατά μου και ελπίζω πραγματικά να καταφέρω να γίνω καλά».

Παράλληλα, είπε ότι θέλει να πάρει μέρος στην τελευταία εβδομάδα εκστρατείας πριν από τις περιφερειακές εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, διότι «φοβάται την αποχή και πρέπει να ηττηθεί αυτή η κυβέρνηση ανίκανων».

Οπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκλεισε την κουβέντα με μια αναφορά στον… Πλάτωνα, τονίζοντας ότι «η ψήφος αποτελεί ηθική υποχρέωση, όπως είχε πει και ο μεγάλος έλληνας φιλόσοφος στους Αθηναίους, διότι σε όποιον επιλέγει την αποχή, του αξίζει μια κυβέρνηση ανίκανων».

Ο Μπερλουσκόνι μετά την εισαγωγή του στο Σαν Ραφαέλε υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία που έδειξε πνευμονία σε αρχικό στάδιο. Οι θεράποντες ιατροί είχαν επισημάνει ότι ο 83χρονος Μπερλουσκόνι ανταποκρίνεται καλά στην φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει, αλλά και ότι θα μείνει τουλάχιστον 10 ημέρες στο νοσοκομείο.

Θετικά στον κορονοϊό είναι επίσης τα παιδιά του Μπερλουσκόνι, αλλά και η σύντροφός του Μάρτα Φασίνα, χωρίς να χρειάζονται νοσηλεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...