183
Οι πρώτοι αγοραστές του βιβλίου και τηλεοπτικά συνεργεία σε βιβλιοπωλείο του Λονδίνου | REUTERS/Peter Nicholls

Σπάει τα ρεκόρ ο Χάρι: Πούλησε 400.000 αντίτυπα σε μία ημέρα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2023, 10:57
Οι πρώτοι αγοραστές του βιβλίου και τηλεοπτικά συνεργεία σε βιβλιοπωλείο του Λονδίνου
|REUTERS/Peter Nicholls

Σπάει τα ρεκόρ ο Χάρι: Πούλησε 400.000 αντίτυπα σε μία ημέρα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2023, 10:57

Ολα τα ρεκόρ έσπασε το «Spare» του Χάρι, καθώς έγινε το βιβλίο (εκτός μυθιστορημάτων) που πουλήθηκε γρηγορότερα από όλα τα άλλα στη Βρετανία.

Είχαν προηγηθεί τηλεοπτικές εμφανίσεις του πρίγκιπα, συνεντεύξεις, πλήθος διαρροών στα ΜΜΕ και μια, «κατά λάθος», πρόωρη κυκλοφορία του στην Ισπανία.

Την πρώτη μόλις ημέρα της κυκλοφορίας του, πουλήθηκαν, μόνο στη Βρετανία, 400.000 αντίτυπα –στα βιβλιοπωλεία ή online, σε μορφή ebook ή ηχητική, σύμφωνα με τον εκδότη του.

Σε πολλά κεντρικά βιβλιοπωλεία μάλιστα, κόσμος είχε σχηματίσει ουρές το βράδυ της Δευτέρας, για να μπορέσει να το αγοράσει όταν θα ξεκινούσαν οι πωλήσεις του, ακριβώς τα μεσάνυχτα.

«Ανέκαθεν ξέραμε ότι αυτό το βιβλίο θα “πετούσε”, όμως ξεπερνά ακόμη και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις μας», ανέφερε ο Λάρι Φίνλεϊ, διευθυντής του εκδοτικού οίκου Penguin Random House.

«Από όσα γνωρίζουμε, τα μοναδικά βιβλία που πούλησαν περισσότερα αντίτυπα κατά την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους ήταν εκείνα με πρωταγωνιστή τον “άλλο Χάρι”», τον μικρό μάγο Χάρι Πότερ, πρόσθεσε.

Προς το παρόν, η βασιλική οικογένεια δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το βιβλίο ή τις συνεντεύξεις του δούκα του Σάσεξ και θεωρείται απίθανο να μην υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση στα όσα ισχυρίζεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...