432
| ΙΝΤΙΜΕnews

Σφοδρή χιονόπτωση (και) στο κέντρο της Αθήνας – Ανοιξαν Εθνική, Αττική Οδός και Κατεχάκη

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2023, 08:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/02/2023 09.30
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σφοδρή χιονόπτωση (και) στο κέντρο της Αθήνας – Ανοιξαν Εθνική, Αττική Οδός και Κατεχάκη

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2023, 08:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/02/2023 09.30

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το χτύπημα της κακοκαιρίας «Barbara» στην Αττική με χιονόστρωση που στα βόρεια προάστια ξεπερνά τους 15 με 30 πόντους και ισχυρή χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

ΙNTIMEnews

Νωρίς το πρωί στους κατοίκους της Αττικής εστάλη νέο μήνυμα μέσω του 112, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις έως τις μεσημβρινές ώρες και καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους:

«Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην Αττική ως τις μεσημβρινές ώρες. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, πυκνό χιόνι θα πέφτει στο Λεκανοπέδιο έως αργά το απόγευμα.

Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, από το βράδυ ωστόσο οι χιονοπτώσεις θα επαναληφθούν και αναμένεται να κρατήσουν με τοπικές εξάρσεις μέχρι την Πέμπτη.

Η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Κλειστή λόγω της έντονης χιονόπτωσης ήταν για αρκετές ώρες η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τον κόμβο των Οινοφύτων, και από την 261,280 Χ/Θ έως την 56,728 Χ/Θ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η Εθνική Οδός άνοιξε και πάλι λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα, διεκόπη η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα, ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Λίγο μετά τις 8.00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κατεχάκη, η οποία νωρίτερα είχε κλείσει από τη συμβολή της με την Αττική Οδό μέχρι και την Ηλιούπολη για να καθαριστεί από τα συνεργεία της Περιφέρειας.

Κλειστό για περίπου μία ώρα έμεινε  το τμήμα της Αττικής Οδού από Κηφισίας έως Μαραθώνος στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, ενώ νωρίτερα είχε κλείσει και η έξοδος για Καρέα – Καισαριανή στη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού.

Από τις 8.50 η  Αττική Οδός είναι πλέον και πάλι ανοικτή σε όλο το μήκος της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...