290
Παράδοση δέματος σε κάτοικο περιοχής που βρίσκεται σε καραντίνα στην Κίνα (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Tingshu Wang

Σε καραντίνα 400.000 άτομα στην Κίνα μετά από αύξηση των κρουσμάτων

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2020, 11:35
Παράδοση δέματος σε κάτοικο περιοχής που βρίσκεται σε καραντίνα στην Κίνα (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Tingshu Wang

Σε καραντίνα 400.000 άτομα στην Κίνα μετά από αύξηση των κρουσμάτων

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2020, 11:35

Περίπου μισό εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τεθεί υπό αυστηρό περιορισμό στον νομό Ανξιν της περιφέρειας Χουμπέι της Κίνας, μετά από την καταγραφή μικρού αριθμού κρουσμάτων του κορονοϊού, όπως γράφει το BBC. H περιοχή βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα έξω από το Πεκίνο.

Ο στόχος των υγειονομικών αρχών είναι να μην δημιουργηθούν νέες εστίες, οι οποίες ενδεχομένως θα μπορούσαν να προκαλέσουν δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Ετσι, την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι η Ανξιν θα παραμείνει πλήρως «κεκλεισμένη και υπό αυστηρό έλεγχο».

Μόνο συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μπορούν πλέον να βγουν από το σπίτι τους και πάντα με τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ ένα μέλος από κάθε οικογένεια θα μπορεί να πηγαίνει για ψώνια, μία φορά την ημέρα και μόνο εάν κάτι κρίνεται απαραίτητο.

Επίσης, κανένας μη μόνιμος κάτοικος δεν επιτρέπεται να περάσει τα όρια του νομού και να επισκεφτεί οποιαδήποτε κοινότητα. Οποιος παραβιάζει τους κανόνες, θα συλλαμβάνεται και θα ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Σύμφωνα με κινεζικά Μέσα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν καταγραφεί 18 νέα περιστατικά στον νομό, ωστόσο ήταν αρκετά για να προκαλέσουν έντονη ανησυχία και να κινητοποιήσουν το σύστημα.

Καθώς η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη, σε σχέση με άλλες κινεζικές πόλεις, οι Αρχές εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η κατάσταση θα τεθεί υπό έλεγχο και δεν θα υπάρξουν πολλαπλά κρούσματα.

Στο Πεκίνο τις τελευταίες 24 ώρες έχουν καταγραφεί 14 νέα περιστατικά του κορονοϊού και συνολικά 311 από τα μέσα Ιουνίου. Προηγουμένως, δεν είχε καταγραφεί κρούσμα για 57 ολόκληρες ημέρες και η πόλη θεωρούνταν «καθαρή».

Σε ολόκληρη την Κίνα η επιδημική καμπύλη έχει καμφθεί με επιτυχία και στα 80.000 κρούσματα που είχαν καταγραφεί από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάρτιο, έχουν προστεθεί 4.700 νέα περιστατικά.

Οι μολύνσεις περιορίζονται στο Πεκίνο, με κάποιες μικρότερης κλίμακας στην περιφέρεια Χουμπέι, ενώ στην υπόλοιπη Κίνα καταγράφονται μονοψήφια νούμερα, κυρίως από εισαγόμενα κρούσματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...