212
Το ζεύγος Πελόζι σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον, τον Δεκέμβριο του 2021 | REUTERS/Ken Cedeno

Σαν Φρανσίσκο: Αγνωστος εισέβαλε στο σπίτι της Πελόζι και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2022, 16:17
Το ζεύγος Πελόζι σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον, τον Δεκέμβριο του 2021
|REUTERS/Ken Cedeno

Σαν Φρανσίσκο: Αγνωστος εισέβαλε στο σπίτι της Πελόζι και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2022, 16:17

Βίαιη επίθεση δέχθηκε ο Πολ Πελόζι, σύζυγος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, από έναν άνδρα που διέρρηξε το σπίτι του ζεύγους στην Καλιφόρνια, τα ξημερώματα της Παρασκευής (τοπική ώρα)

«Ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση και το κίνητρο της επίθεσης ερευνάται», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Πελόζι.

Ο Πολ Πελόζι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λαμβάνει «άριστη ιατρική φροντίδα» και αναμένεται ότι θα αναρρώσει πλήρως. Η πρόεδρος της Βουλής δεν βρισκόταν στο Σαν Φρανσίσκο όταν συνέβη το περιστατικό.

Πράκτορες του FBI έξω από το σπίτι του ζεύγους Πελόζι – REUTERS/Carlos Barria

Ο Πολ Πελόζι, 82 ετών, καταδικάστηκε τον Μάιο σε φυλάκιση πέντε ημερών επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα.

Είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας διαχείρισης ακινήτων που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και του ανήκει επίσης μια εταιρεία χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου.

Ο Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στη Νάνσι Πελόζι όταν έμαθε το περιστατικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος προσεύχεται για τον Πολ Πελόζι και όλη την οικογένεια της προέδρου Πελόζι. Σήμερα το πρωί τηλεφώνησε στην πρόεδρο Πελόζι για να της εκφράσει την υποστήριξή του έπειτα από αυτή τη φρικτή επίθεση. Είναι πολύ χαρούμενος που αναμένεται ότι (ο Πολ Πελόζι) θα αναρρώσει πλήρως», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...