251
Ο πρώην πρωθυπουργός έσβησε τη «φωτιά» με όσα είπε στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη | INTIMEnews

Σαμαράς: «Προσωπικοί οι λόγοι της απουσίας μου»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 17:35
Ο πρώην πρωθυπουργός έσβησε τη «φωτιά» με όσα είπε στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη
|INTIMEnews

Σαμαράς: «Προσωπικοί οι λόγοι της απουσίας μου»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 17:35

Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για την απουσία του από την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Σαμαράς ήταν απών από την διαδικασία, χωρίς να στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου (εδώ), και ενώ είχε προηγηθεί αυστηρό μήνυμα (εδώ) προς όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή οιαδήποτε διαφοροποίηση από την κυβερνητική γραμμή υπερψήφισης της τροπολογίας.

Με το που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με τα 156 υπέρ από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και ότι ο ένας εκ των δύο απόντων ήταν ο κ. Σαμαράς (ο δεύτερος ήταν ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, που όμως έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι θα υπερψήφιζε αν ήταν παρών), ξεκίνησε και το πολιτικό σούσουρο για την «ηχηρή» -κατά ορισμένους- απουσία του πρώην προέδρου της ΝΔ.

Πρώτος- πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω κύκλων, βγήκε να πει ότι ο κ. Σαμαράς «έσπασε» την κομματική πειθαρχία, αγνοώντας την προειδοποίηση περί διαγραφής (εδώ).

Οσο περνούσε η ώρα οι ερμηνείες και οι εκτιμήσεις για τη σημασία της απουσίας Σαμαρά πλήθαιναν, για να έρθει τελικά ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να θεωρηθεί λήξαν το όλο ζήτημα που πήγε να δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έκανε γνωστό ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά ο οποίος του εξήγησε ότι οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...