355
Κάμερες και βλέμματα στραμμένα στα έδρανα της Βουλής στις 13.00 | INTIMEnews

Αυστηρή κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για την τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 11:14
Κάμερες και βλέμματα στραμμένα στα έδρανα της Βουλής στις 13.00
|INTIMEnews

Αυστηρή κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για την τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 11:14

Από τις εξέδρες των γηπέδων (και τις ανακοινώσεις των ποδοσφαιρικών ΠΑΕ) τα βλέμματα στρέφονται στη μία μετά το μεσημέρι στη Βουλή, όπου κατατίθεται προς ψήφιση η κυβερνητική τροπολογία-«χρυσή τομή» με την κατάργηση της ποινής υποβιβασμού και την αντικατάστασή της με ποινή αφαίρεσης βαθμών, σε περιπτώσεις αδικημάτων, όπως αυτές που διαπιστώθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη κίνηση εντυπωσιασμού ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία και αμέσως στους διαδρόμους του κοινοβουλίου και τα γραφεία των βουλευτών (ειδικά αυτών της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά) άρχισε η κουβέντα «και τώρα τι κάνουμε;».

Η κομματική πελατεία άλλωστε περιμένει να δει τις αντιδράσεις όσων εξελέγησαν στο όνομα της προάσπισης (εξυπηρέτησης) και των τοπικών συμφερόντων, ενώ δεν έλειψαν οι (οπαδικές) εκκλήσεις σε συγκεκριμένους βουλευτές «να δείξουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ/Ολυμπιακός (ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια) μέσα στη Βουλή»!

Η πρώτη «λύση»  που βρέθηκε από ορισμένους, ήταν να μην εμφανιστούν καθόλου στην ψηφοφορία αποφεύγοντας τα χειρότερα (πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν τελικά απουσίες συγκεκριμένων βουλευτών).

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση) σε μία απόπειρα απαξίωσης της διαδικασίας, έχουν δηλώσει ότι θα απέχουν, το ΜέΡΑ25 δηλώνει ότι δεν θα τη νομιμοποιήσει, οπότε η ψηφοφορία εξελίσσεται σε υπόθεση δύο κομμάτων: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Και το ερώτημα που προκύπτει για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι «όποιος δεν ψηφίσει διαγράφεται;», ακολουθώντας δηλ. την τύχη του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη που «πλήρωσε» ακριβά τον οπαδικό «τσαμπουκά» του;

Και ενώ το μήνυμα που φέρεται να έχει σταλεί στους βουλευτές της ΝΔ λέει ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή οποιαδήποτε διαφοροποίηση από την κυβερνητική γραμμή (ούτε μέσω πιθανής απουσίας από την ψηφοφορία), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία. Κάποιες απουσίες είναι δικαιολογημένες, αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του καναλιού του Φαλήρου.

Σύμφωνα πάντως με την τηλεόραση του Alpha, o ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν θα διστάσει να προχωρήσει ακόμα και σε διακοπή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, αν, όπως φέρεται να είπε σε στενούς συνεργάτες του αργά το βράδυ της Τρίτης, «ξεφύγουν τα πράγματα και διχαστεί η κοινωνία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...