587
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης (δεξιά κάτω) συνομιλεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στη Βουλή με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη (αριστερά), δίπλα τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα | INTIMEnews

Πέρασε χωρίς… Σαμαρά η τροπολογία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 13:37
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης (δεξιά κάτω) συνομιλεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στη Βουλή με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη (αριστερά), δίπλα τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα
|INTIMEnews

Πέρασε χωρίς… Σαμαρά η τροπολογία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 13:37

Δεκτή έγινε κατά πλειοψηφία η τροπολογία της κυβέρνησης για την κατάργηση της ποινής υποβιβασμού και την αντικατάστασή της με ποινή αφαίρεσης βαθμών, σε περιπτώσεις αδικημάτων, όπως αυτές που διαπιστώθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας.

Οπως ανακοίνωσε, ο προεδρεύων του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, επί της κυβερνητικής τροπολογίας ψήφισαν 246 βουλευτές, υπέρ ψήφισαν 156 (όλοι δηλ. οι βουλευτές της ΝΔ πλην δύο απόντων) και κατά 90 (αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης).

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας / ΙΝΤΙΜΕnews

Η ονομαστική ψηφοφορία διεξήχθη ηλεκτρονικά.

Απόντες από τη ΝΔ ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αν και φέρεται να έχει επιστρέψει από τις ΗΠΑ, δεν έστειλε επιστολή πρόθεσης ψήφου, και ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, ο οποίος έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι θα υπερψήφιζε αν ήταν στην Βουλή (η ψήφος του δεν προσμετρήθηκε).

Επιστολές δικαιολογημένα απόντων για λογαριασμό της κυβέρνησης ή της Βουλής (οι οποίες συνοπολογίστηκαν) έστειλαν από τη ΝΔ οι κ.κ. Μητσοτάκης, Σταϊκούρας, Δένδιας, Βαρβιτσιώτης, Καραμανλής, Βλάσης, Πιπιλή, Μπακογιάννη, Ρουσόπουλος, Καράογλου, Μπακογιάννη, Αθανασίου, Στυλιανίδης, Χατζηβασιλείου και από τον ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Τριανταφυλλίδης.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μουζάλας, Ελευθεριάδου, Φάμελος, Αλεξιάδης, Βαρδάκης, Αραχωβίτης και Αχτσιόγλου οι οποίοι δήλωσαν ότι θα την καταψήφιζαν (χωρίς να συνολογιστεί η ψήφος τους).

Με την τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης προβλέπεται ότι «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης». 

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του Μητσοτάκη

«Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος», σχολιάσαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, επισημαίνοντας ότι «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία-παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ».

«Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κ. Σαμαράς. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κ. Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες», κατέληξαν με νόημα οι πηγές της Κουμουνδούρου.

Πρόβλημα υγείας ή…

 «Δεν γνωρίζω πού βρίσκεται. Δεν έχω μιλήσει μαζί του από την Παρασκευή που επέστρεψε από την Αμερική. Επειδή κάποια ΜΜΕ έγραψαν περί ασθένειας και νοσοκομείου πάντως, σας διαβεβαιώνω πως αν ήταν στο νοσοκομείο θα το ήξερα», ανέφερε από την πλευρά του συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Αλλες πηγές πάλι, κάνουν λόγο για πρόβλημα υγείας του πρώην πρωθυπουργού (στο εγχειρισμένο του μάτι).

Οργισμένη αντίδραση από τον ΠΑΟΚ

Mε το που έγινε γνωστή η υπερψήφιση της τροπολογίας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαμηνύει ότι θα φθάσει μέχρι το Aθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο CAS.

Η ανακοίνωση των νταμπλούχων Ελλάδος έχει ως εξής:

Ο στιγματισμός και η μείωση της αξιοπρέπειάς μας, θα είχε ως ιδανικό επιμύθιο την κλοπή του πρωταθλήματος και την απονομή του στα δικαστήρια και όχι στους αγωνιστικούς χώρους. Φαίνεται πως αυτός ήταν και ο αυτοσκοπός, άλλωστε.

Από τη μια πλευρά να προσπαθούν να εμφανιστούν ως δήθεν σωτήρες του ΠΑΟΚ κι από την άλλη πλευρά να εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα στον ΟΣΦΠ με φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση.

Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του προσάπτουν. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κηλιδώσει την 94χρονη ιστορία μας και η νομοθετική ρύθμιση μας είναι εντελώς αδιάφορη, δε μας χρειάζεται. Γι’ αυτόν το λόγο, θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα μέχρι το CAS και απαιτούμε νόμιμη διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...