446
Ο πρώην πρωθυπουργός λίγο πριν ψηφίσει για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας | Intimenews

Το «άνοιγμα» του Σαμαρά προς το Κέντρο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2016, 11:47
Ο πρώην πρωθυπουργός λίγο πριν ψηφίσει για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
|Intimenews

Το «άνοιγμα» του Σαμαρά προς το Κέντρο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2016, 11:47

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ξεκάθαρος. Δεν το έκρυψε, όσο κι αν παραξένεψε αρκετούς με αυτή του την κίνηση. Ο πρώην πρωθυπουργός «κλείνει το μάτι» στην Κεντροαριστερά, με την αναφορά του στις μεταρρυθμιστικές της δυνάμεις και το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στο επόμενο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Στο ίδιο κλίμα άλλωστε έχει κινηθεί και ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσελκύοντας στελέχη του Ποταμιού, που εκφράζουν «τις μεταρρυθμίσεις, το μέτρο και τη λογική», σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του.

Πιο αναλυτικά, ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη «Real News» της Κυριακής εκτιμά πως θα υπάρξουν και νέα οδυνηρά μέτρα λιτότητας εντός του 2016 και προσθέτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα πάντα ώστε να γίνει «παρένθεση».

Συγκρίνοντας μάλιστα τη δική του διακυβέρνηση με τη σημερινή, επισημαίνει ότι η «Ελλάδα έμπαινε στην κανονικότητα πριν από ενάμιση χρόνο! Και την έβγαλαν». Τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε την Ελλάδα σε μνημόνιο με τις ψεύτικες υποσχέσεις του και πρόσθεσε πως η χώρα θα μπορούσε να είχε βγει από τα τέλη του 2014.

«Υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές. Από τη Δεξιά ως την Κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα»

Τα μέτρα που σήμερα επιβάλλονται είναι, κατά τον πρώην πρωθυπουργό, μακράν χειρότερα απ’ όσα είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. «Εμείς δημιουργήσαμε πλεονάσματα, αλλά ταυτόχρονα φέραμε την οικονομία στην ανάπτυξη, ενώ είχαμε αρχίσει να μειώνουμε τους φόρους. Ο κ. Τσίπρας βρήκε την οικονομία σε ανάπτυξη και την ξανάβαλε σε ύφεση», τόνισε και έφερε για παράδειγμα την αύξηση του Φ.Π.Α από 13% στο 24%.

45245
Αντώνης Σαμαράς στο κέντρο και πρώτος από δεξιά ο Αντρέας Λοβέρδος / photo: intimenews

«Η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε μέτρα που εμείς όχι απλώς δεν μπορούσαμε, αλλά δεν χρειαζόταν να περάσουμε. Μέτρα που δεν συνιστούν μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τους δει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αν και ξεκαθάρισε πως δεν είναι δική του αρμοδιότητα να μιλήσει «για πρόσωπα, συγκλίσεις ή άλλα κόμματα». «Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού. Δεν βάζουμε ταμπέλες», τόνισε. Σχολίασε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σωστά έχει αντιληφθεί ότι η ΝΔ θα κερδίσει αν γίνει πόλος συσπείρωσης και ο κορμός των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Ενώ πρόσθεσε πως η ΝΔ μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία.

Με αφορμή την τροπολογία για τις offshore πολιτικών, άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιο ηθικό πλεονέκτημα; Μύθος ήταν και κατέρρευσε». Στα περί «ακροδεξιάς παρέας» απαντά ότι «επί των ημερών μας η ΧΑ μπήκε φυλακή, επί των ημερών τους αποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς!».

Ως προς το καραμανλικό μπλοκ, διεμήνυσε ότι «η ΝΔ δεν έχει ούτε μπλοκ ούτε συνιστώσες!» και σχολίασε για το κόμμα Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου ότι «ο κόσμος θα ψηφίσει να φύγει ο Τσίπρας! Δεν θα αφήσει να πάει η ψήφος του χαμένη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...